Closed Bug 1003549 Opened 5 years ago Closed 2 years ago

[B2G][Tarako][Homescreen]Websites added to homescreen before website fully loads displays a star icon longer than expected

Categories

(Firefox OS Graveyard :: Gaia::Browser, defect)

ARM
Gonk (Firefox OS)
defect
Not set

Tracking

(b2g-v1.3 affected, b2g-v1.3T affected)

RESOLVED WONTFIX
Tracking Status
b2g-v1.3 --- affected
b2g-v1.3T --- affected

People

(Reporter: mclemmons, Unassigned)

References

()

Details

(Whiteboard: [tarako-exploratory])

Attachments

(2 files)

Attached file Firewatch Log
User taps Browser App with an active internet connection and cleared browsing history, cookies and stored data. User goes to a website that has high graphics or is long to load (i.e. mlb.com, tvguide.com). While the website is loading (at least to the point graphics are displayed), user selects the star icon then add to homescreen button. After selecting the Add to Homescreen button, the icon is added to the homescreen with the text beneath the circled icon correctly but the image within the circle is only a gold star rather than the logo of the website. If user waits sometimes as long as 2 minutes later, the logo sometimes appears. Other times, wait times exceeded 10 minutes with the star logo icon still showing. Expectation would be an immediate response and display every time. 

Prerequisites:
Have an active internet connection and clear browsing history and clear cookies and stored data

Repro Steps:
1) Updated Tarako to BuildID: 20140429014002
2) Tap Browser App
3) Navigate to a website URL that has intense graphics or takes long to load (i.e. mlb.com) 
4) While the page is loading, tap the star icon and select add to homescreen. 
5) Tap Add to Homescreen button

Actual:
icon is added to the homescreen with the text beneath the circled icon correctly but the image within the circle is only a gold star rather than the logo of the website. 

Expected:
icon is added to the homescreen with the correct text and logo displayed

Notes: 
Repro frequency: 8/10 – 80 percent 

See attached: Logcat, Firewatch, Video Clip = https://www.youtube.com/watch?v=_n_KHqcEY4c
In addition to Comment 0 are the Environmental Variables:

Environmental Variables:
Device: Tarako 1.3T MOZ
BuildID: 20140429014002
Gaia: b5adc5a943d3abbd6ab070a47c847f2c24891cc5
Gecko: e9890f5d4709
Version: 28.1
Firmware Version: sp6821a_gonk4.0_user.pac
This issue does reproduce on 1.3 Buri. Following the STR in Comment 0, this intermittently occurs with the starred icon with the circle and the text of the website name beneath the logo. Repro rate is 5 out of 10.

Environmental Variables:
Device: Buri 1.3 MOZ
BuildID: 20140429024001
Gaia: caab7a78f0c04913f48a3051259663ee85625906
Gecko: f84a8ffbc552
Version: 28.0
Firmware Version: v1.2-device.cfg
Firefox OS is not being worked on
Status: NEW → RESOLVED
Closed: 2 years ago
Resolution: --- → WONTFIX
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.