If you think a bug might affect users in the 57 release, please set the correct tracking and status flags for Release Management.

[B2G][Email] Always show loading messages in drift folder

NEW
Unassigned

Status

Firefox OS
Gaia::E-Mail
P3
normal
3 years ago
3 years ago

People

(Reporter: edchen, Unassigned)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Attachments

(2 attachments)

(Reporter)

Description

3 years ago
Created attachment 8441914 [details]
logcat_Google.txt

[Environment]
Gaia      2402076e6299ab36f492eab17795478c9d2a7ad7
Gecko     https://hg.mozilla.org/releases/mozilla-aurora/rev/c41d7012974e
BuildID   20140617160202
Version   32.0a2
ro.build.version.incremental=94
ro.build.date=Tue May 20 09:29:20 CST 2014

[Device]
Flame

[STR]
1. Set up 2 email accounts
(Google: moztpeqa@gmail.com/mozillaqa!)
(Yahoo: mozillaqa8@yahoo.com.tw/1234Qwer)

2. Select gmail account
3. Waiting for Seeing the mail list in inbox
4. Select a mail and then move it to draft folder
5. Tap drawer on upper left corner
6. Select local drafts, the page will show loading messages
7. Change email account to Yahoo!
8. Repeat steps 3-6
9. The page still show loading messages

[Actual result]
1. The page does not show draft mail list

[Expected result]
1. The page must be show draft mail list

[Attachment]
1. For Google account- logcat_Google.txt
2. For Yahoo account - logcat_Yahoo.txt
(Reporter)

Comment 1

3 years ago
Created attachment 8441915 [details]
logcat_Yahoo.txt
References are made to both the drafts and local drafts folder, but based on step 8 suggesting repeating the prior steps for a while, this seems almost entirely certain to be bug 839273 but it's worth skimming the logs to verify.

(last triage I swear; in the process of going offline but not-great net connect right now means I have time to type responses to things.)
QA Wanted for branch checks.
Keywords: qawanted
This bug repro's on: Flame 2.1 Master, Flame 2.0, Flame 1.4 and Buri 2.1

Actual Results: Able to get a constant "Loading Messages" screen to appear when moving emails between Inbox and Draft folders.

Repro Rate is about 30% for me.

Environmental Variables:
Device: Flame Master
Build ID: 20140717070416
Gaia: Unknown   <-----Bug https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1039739
Gecko: f92e4d13b3c6
Version: 33.0a1 (Master)
Firmware Version: v122
-----------------------------------------------
Environmental Variables:
Device: Flame 2.0
BuildID: 20140717085706
Gaia: 9977a02ea62ba96425a1cc4d1bfb54a909f68905
Gecko: cc563253a046
Version: 32.0a2 (2.0) 
Firmware Version: v122
-----------------------------------------------
Environmental Variables:
Device: Flame 1.4
BuildID: 20140717052638
Gaia: e0a732cf172d125eadfad59f0faf8f73b62012b8
Gecko: 074223c547af
Version: 30.0 (1.4) 
Firmware Version: v122
-----------------------------------------------
Environmental Variables:
Device: Buri Master
Build ID: 20140717073316
Gaia: Unknown
Gecko: 75db55f6fd2c
Version: 33.0a1 (Master)
Firmware Version: v1.2device.cfg
QA Whiteboard: [QAnalyst-Triage?]
Flags: needinfo?(jmitchell)
Keywords: qawanted
QA Whiteboard: [QAnalyst-Triage?] → [QAnalyst-Triage+]
Flags: needinfo?(jmitchell)
I was able to do this with a single email account.

My repro steps:
1. Log into an email account with lots of email currently available in the inbox.
2. Move several emails to the draft folder (I usually did 6 emails)
3. Go to the draft folder. (Seen the bug at this point once)
4. Move a few emails from the Draft folder back to the inbox and navigate back to the Inbox. (Seen bug once at this point when scrolling the inbox while some messages were trying to load.)
5. Repeat moving of emails and checking the destination folder.
6. Bug should occur after a couple tries.

Updated

3 years ago
QA Whiteboard: [QAnalyst-Triage+] → [QAnalyst-Triage+][lead-review+]
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.