[Smart Collections] Smart collections do not populate when changing the date to a previous one

RESOLVED WONTFIX

Status

RESOLVED WONTFIX
4 years ago
3 years ago

People

(Reporter: smiko, Unassigned)

Tracking

({regression})

unspecified
ARM
Gonk (Firefox OS)
regression

Firefox Tracking Flags

(b2g-v2.0 unaffected, b2g-v2.1 affected, b2g-v2.2 affected)

Details

(Whiteboard: [2.1-exploratory-2], URL)

Attachments

(1 attachment)

(Reporter)

Description

4 years ago
Created attachment 8494173 [details]
SmartCollection.txt

Description: Smart Collections do not populate after changing the date to a previous one after a fresh flash.

Repro Steps:
1: Update a Flame to 20140923003005
2: In the FTE connect to network via Wifi.
3: Open Settings > Date & Time > and set the date to a previous day, month, and year
4: Open "Games" Smart Collection

Actual:
The games do not populate. "Connect to the internet to get apps for Games" message is displayed.

Expected:
Online games populate

Flame 2.1(KK/319mb)

Environmental Variables:
Device: Flame 2.1
Build ID: 20140923003005
Gaia: 3742913e11f69e789dcb0aa0dedf2e5572da0129
Gecko: df42b05782aa
Version: 34.0a2 (Master)
Firmware Version: 
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:34.0) Gecko/34.0 Firefox/34.0

Notes:
1: This issue only occurs once after a fresh flash. After changing the date back to the current one, launching a smart collection, then repeating steps 3-4, the issue does NOT repro. 

Repro frequency: 100%

See attached: logcat

Video clip: http://youtu.be/ZOcCfJ5DV2Y
(Reporter)

Comment 1

4 years ago
This issue DOES occur on Flame 2.2 (KK/319mb) 

Actual Result:
Smart Collections do not populate.

Flame 2.2 KitKat Base (319mb)

Environmental Variables:
Device:  Flame 2.2 Master
BuildID: 20140923073003
Gaia: 37b8a812c642ca616bf9457cb9b71e45261cdfa8
Gecko: 9e193395b912
Version: 35.0a1 (2.2)
Firmware: v180
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:35.0) Gecko/35.0 Firefox/35.0

This issue does NOT repro on Flame 2.0(KK/319mb)

Flame 2.0 KitKat Base (319mb)

Environmental Variables:
Device: Flame 2.0
Build ID: 20140923063014
Gaia: 6449cc35a8f0704d95acac374ba857bde4b86d6c
Gecko: b930730dba81
Version: 32.0 (2.0)
Firmware Version: v180
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:32.0) Gecko/32.0 Firefox/32.0
QA Whiteboard: [QAnalyst-Triage?]
status-b2g-v2.0: --- → unaffected
status-b2g-v2.1: --- → affected
status-b2g-v2.2: --- → affected
Flags: needinfo?(dharris)
Keywords: regression
Whiteboard: [2.1-exploratory-2]
Component: Gaia::Homescreen → Gaia::Everything.me
This seems like it might be an SSL issue happening within the E.me apps. Marcia can you weigh in on this?
Flags: needinfo?(mozillamarcia.knous)
(In reply to Derek Harris [:DerekH] from comment #2)
> This seems like it might be an SSL issue happening within the E.me apps.
> Marcia can you weigh in on this?

I have seen bugs before such as this - when the date changes then there can be issues. I consider this bug a fairly minor issue.
Flags: needinfo?(mozillamarcia.knous)
Not blocking on this based on comment 3
QA Whiteboard: [QAnalyst-Triage?] → [QAnalyst-Triage+]
Flags: needinfo?(dharris)
on computers if the time is set incorrectly it does not connect to the internet correctly... same with android... I dont this this is so much the device but the internet connections protocol.
Mass update: Resolve/Wontfix all existing collections bugs as this feature is now removed.

Please re-open or file a new bug if you feel that this bug still exists in master.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 3 years ago
Resolution: --- → WONTFIX
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.