[META] MSE Support for Firefox OS

RESOLVED WORKSFORME

Status

()

P5
normal
RESOLVED WORKSFORME
5 years ago
4 years ago

People

(Reporter: ajones, Unassigned)

Tracking

(Blocks: 1 bug)

Trunk
All
Gonk (Firefox OS)
Points:
---
Dependency tree / graph

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Comment hidden (empty)
Anthony, is it possible to test enabling MSE on Firefox OS? If it is possible, how can I do it?
Flags: needinfo?(ajones)
Blake - can you answer this question for Sotaro?
Flags: needinfo?(bwu)
Hi Sotaro, 
== Required Patches ==
With the latest code base (within this week), you will need to apply the patch attachment 8522693 [details] [diff] [review] and attachment 8523580 [details] [diff] [review] from bug 1036849. 

== How to test it ==
1. Go to Youtube with browser
2. Change it to be desktop version via Youtube's setting.
3. Choose one clip to play(ex. https://www.youtube.com/watch?v=Du5fNU6uvwc)
4. Long press on video screen to select "nerds for statistics" 
Check the 8th row to see if "DASH" is "yes" or not.  If it is "yes", then MSE is running!
Flags: needinfo?(bwu)
Flags: needinfo?(ajones)
(In reply to Blake Wu [:bwu][:blakewu] from comment #3)
> Hi Sotaro, 
> == Required Patches ==
> With the latest code base (within this week), you will need to apply the
> patch attachment 8522693 [details] [diff] [review] and attachment 8523580 [details] [diff] [review]
> [details] [diff] [review] from bug 1036849. 

Thanks for the info:-) But applying the patches did not make Youtube enabling MES. A patch of Bug 1094061 was also necessary to enable MES on youtube. But video playback did not started. The youtube ui show just buffering state.
(In reply to Sotaro Ikeda [:sotaro] from comment #4)
> (In reply to Blake Wu [:bwu][:blakewu] from comment #3)
> > Hi Sotaro, 
> > == Required Patches ==
> > With the latest code base (within this week), you will need to apply the
> > patch attachment 8522693 [details] [diff] [review] and attachment 8523580 [details] [diff] [review]
> > [details] [diff] [review] from bug 1036849. 
> 
> Thanks for the info:-) But applying the patches did not make Youtube
> enabling MES. A patch of Bug 1094061 was also necessary to enable MES on
> youtube. But video playback did not started. The youtube ui show just
> buffering state.
It looks like the same problem I hit last week. I just deleted the browser and tried again. Sometimes it could work.
We should be able to play YouTube on the mobile site by spoofing the UA string:

"Mozilla/5.0 (Linux; Android 4.3; Nexus 7 Build/JSS15Q) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/29.0.1547.72 Safari/537.36"
Priority: -- → P5
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 4 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.