MDN: restart httpd on developer2.webapp.scl3.mozilla.com

RESOLVED FIXED

Status

Infrastructure & Operations
WebOps: Community Platform
--
blocker
RESOLVED FIXED
4 years ago
4 years ago

People

(Reporter: groovecoder, Assigned: rbryce)

Tracking

Details

(Reporter)

Description

4 years ago
We're getting:

"[2014-10-14 12:17:01] [developer2.webapp.scl3.mozilla.com] failed: service httpd restart (0.155s)"

When we try to push to MDN. [1][2]

Need someone to force httpd to restart on developer2.webapp.scl3.mozilla.com.

[1] http://developeradm.private.scl3.mozilla.com/chief/developer.prod/logs/1843b8964b0e8637a059c3af34754f3089a236f9.1413314183
[2] http://developeradm.private.scl3.mozilla.com/chief/developer.prod/logs/1843b8964b0e8637a059c3af34754f3089a236f9.1413313959

Updated

4 years ago
Whiteboard: [kanban:https://kanbanize.com/ctrl_board/4/1643]
(Assignee)

Updated

4 years ago
Assignee: server-ops-webops → rbryce
Whiteboard: [kanban:https://kanbanize.com/ctrl_board/4/1643]

Updated

4 years ago
Whiteboard: [kanban:https://kanbanize.com/ctrl_board/4/1645]
(Assignee)

Comment 1

4 years ago
I had to manually kill apache on the server and do a fresh start.  Not sure what happened to the apache process
(Assignee)

Updated

4 years ago
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 4 years ago
Resolution: --- → FIXED

Comment 2

4 years ago
I think we may slightly collided as I didn't grab this bug in time (noticed the bug from an IRC convo).

When I hit the server, the normal methods for shutting down and/or restarting Apache would not work:

$ sudo /etc/init.d/httpd restart
Stopping httpd:                                            [FAILED]
Starting httpd: (98)Address already in use: make_sock: could not bind to address [::]:80
(98)Address already in use: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
                                                           [FAILED]
$ sudo /etc/init.d/httpd stop
Stopping httpd:                                            [FAILED]

$ sudo apachectl stop
httpd (no pid file) not running

I pkilled the http processes, made sure there weren't any lingering ones, and restarted Apache.

Updated

4 years ago
Whiteboard: [kanban:https://kanbanize.com/ctrl_board/4/1645]

Updated

4 years ago
Whiteboard: [kanban:https://kanbanize.com/ctrl_board/4/1647]

Updated

4 years ago
Whiteboard: [kanban:https://kanbanize.com/ctrl_board/4/1647]
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.