Closed Bug 1094808 Opened 5 years ago Closed 5 years ago

[v2.2] Camera app stuck at launch

Categories

(Firefox OS Graveyard :: Gaia::Camera, defect)

ARM
Gonk (Firefox OS)
defect
Not set

Tracking

(blocking-b2g:2.2+, b2g-v2.1 unaffected, b2g-v2.2 verified)

VERIFIED FIXED
blocking-b2g 2.2+
Tracking Status
b2g-v2.1 --- unaffected
b2g-v2.2 --- verified

People

(Reporter: RobertC, Assigned: mikeh)

References

Details

(Keywords: qablocker, regression, smoketest, Whiteboard: [fromAutomation])

Attachments

(1 file)

Attached image camera.png
When launching the camera app a loading spinner is displayed and it gets stuck there.
Issue is reproduced both manually and with automation.
Reproduction rate: 5 out of 5.

STR:
1. launch camera app

Expected result:
Camera app should load properly and all elements should be usable.

Actual result:
A loading spinner is displayed and the app is stuck. (screenshot attached)

Last working build:
Device firmware (date) 	21 Oct 2014 00:59:42
Device firmware (incremental) 	40
Device firmware (release) 	4.4.2
Device identifier 	flame
Gaia date 	05 Nov 2014 11:01:28
Gaia revision 	7783a2b8a77b
Gecko build 	20141105112844
Gecko revision 	5c589d9f0a80
Gecko version 	36.0a1

First broken:
Device firmware (date) 	21 Oct 2014 00:59:42
Device firmware (incremental) 	40
Device firmware (release) 	4.4.2
Device identifier 	flame
Gaia date 	05 Nov 2014 11:01:28
Gaia revision 	7783a2b8a77b
Gecko build 	20141105114044
Gecko revision 	036de9b00df6
Gecko version 	36.0a1

The build have the same gaia commit but different gecko commits:
http://hg.mozilla.org/integration/b2g-inbound/pushloghtml?fromchange=5c589d9f0a80&tochange=036de9b00df6
This is also affecting the Eideticker camera tests.
I've tracked this is a corner case in bug 1090501. Testing a fix now.
Issue REPROED in our manual 2.2 Master KK smoketests on flame devices
Results: A loading spinner is displayed and the app is stuck. 

----------------------------------------------
Environmental Variables:

Device: Flame 2.2
BuildID: 20141106040207
Gaia: 068b9711277b06c7d633517f9e1fcb5624bb39b3
Gecko: a074c0112919
Gonk: 
Version: 36.0a1 (2.2)
Firmware: V188
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:36.0) Gecko/36.0 Firefox/36.0
----------------------------------------------

Failed Cases:
https://moztrap.mozilla.org/manage/case/14789/
https://moztrap.mozilla.org/manage/case/1309/
https://moztrap.mozilla.org/manage/case/1325/
https://moztrap.mozilla.org/manage/case/2477/
https://moztrap.mozilla.org/manage/case/2460/
QA Whiteboard: [QAnalyst-Triage?]
Flags: needinfo?(pbylenga)
Keywords: smoketest
Nominating to block 2.2, is a functional regression of a core feature that fails smoke tests.
blocking-b2g: --- → 2.2?
QA Whiteboard: [QAnalyst-Triage?] → [QAnalyst-Triage+]
Flags: needinfo?(pbylenga)
This issue DOES NOT REPRO on 2.1 KK flame devices
Results: Camera app loads properly and all elements are usable.

*****************************************************
Environmental Variables:

Device: Flame 2.1 (319mb)(Kitkat Base)(Shallow Flash)
BuildID: 20141106001204
Gaia: 9658b93b412bdcc0f953d668e8c8e68318c99fb8
Gecko: 76880403db44
Version: 34.0 (2.1)
Firmware: V188
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:34.0) Gecko/34.0 Firefox/34.0"
blocking-b2g: 2.2? → ---
QA Whiteboard: [QAnalyst-Triage+] → [QAnalyst-Triage?]
Resetting flags from middair collision.
blocking-b2g: --- → 2.2?
QA Whiteboard: [QAnalyst-Triage?] → [QAnalyst-Triage+]
Camera works with latest gaia + gecko from build 20141105040206 (First build on Nov 6th and the one before latest right now). Mike, Andrew, Is there anything that landed on gecko today that might have broken camera?
Flags: needinfo?(mhabicher)
Flags: needinfo?(aosmond)
Assigning to you based on comment 3
Assignee: nobody → mhabicher
Blocking Reason: Regression, Smoke test failure
blocking-b2g: 2.2? → 2.2+
The tree was closed for much of the day, which held us back. From bug 1090501, the following were checked in which resolve the problem together:
https://hg.mozilla.org/integration/b2g-inbound/rev/3c8491fb2572
https://github.com/mozilla-b2g/gaia/commit/10ac5891c8e06e28dd7b1856032d118449ed611c

Note it has yet to land on mozilla-central.
Flags: needinfo?(mhabicher)
Flags: needinfo?(aosmond)
Verifying issue as resolved following the landing of the patch in bug 1090501, mentioned in Comment 11.

Issue DOES NOT REPRO on 2.2 Master KK flame devices:
Results: Camera app should load properly and all elements should be usable.
Repro: 10/10

**************************************************************

Environmental Variables:
----------------------------------------------
Device: Flame 2.2
BuildID: 20141107073659
Gaia: 779f05fead3d009f6e7fe713ad0fea16b6f2fb31
Gecko: b62ccf3228ba
Gonk: 
Version: 36.0a1 (2.2)
Firmware: V188
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:36.0) Gecko/36.0 Firefox/36.0
----------------------------------------------
Status: NEW → RESOLVED
Closed: 5 years ago
Flags: needinfo?(ktucker)
Resolution: --- → FIXED
Status: RESOLVED → VERIFIED
Flags: needinfo?(ktucker)
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.