[Settings][Brightness] Enabling 'Auto-Adjust' and re-opening Display in Settings will reveal the brightness slider briefly

RESOLVED WONTFIX

Status

Firefox OS
Gaia::Settings
RESOLVED WONTFIX
3 years ago
4 months ago

People

(Reporter: oliverthor, Unassigned)

Tracking

({polish})

unspecified
ARM
Gonk (Firefox OS)
polish

Firefox Tracking Flags

(b2g-v2.1 affected, b2g-v2.2 affected, b2g-master affected)

Details

(Whiteboard: [3.0-Daily-Testing], URL)

Attachments

(1 attachment)

(Reporter)

Description

3 years ago
Created attachment 8556769 [details]
logcat_20150129_1558.txt

Description:
When the user enables 'auto-adjust' for their brightness settings, they will hide the brightness slider on that UI. If the user leaves and re-enters Display while in Settings, they will not see the brightness slider. However, if they close Settings then re-open and transitioin to Display they will catch a brief moment of the brightness slider being loaded.


Repro Steps:
1) Update a Flame to 20150129010239
2) Open the 'Settings' app.
3) Open 'Display'.
4) Enable 'Auto-Adjust'; observe Brightness slider dismissal.
5) Close the 'Settings' app.
6) Open the 'Settings' app.
7) Open 'Display'.
8) Observe UI while opening 'Display'.

Actual:
Brightness slider is shown briefly when entering Display with 'Auto-Adjust' enabled.

Expected:
Brightness slider is not revealed when 'Auto-Adjust' is enabled.

Environmental Variables:
Device: Flame 3.0
Build ID: 20150129010239
Gaia: 9d2378a9ef092ab1fc15c3a9f7fc4171aab59d57
Gecko: 6bfc0e1c4b29
Gonk: e7c90613521145db090dd24147afd5ceb5703190
Version: 38.0a1 (3.0)
Firmware Version: v18D-1
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:38.0) Gecko/38.0 Firefox/38.0

Repro frequency: 7/7
See attached: 
video- http://youtu.be/ckV7jzKeQ6A
logcat
(Reporter)

Comment 1

3 years ago
Issue REPROES on flame 2.2 and 2.1 devices
Results: Brightness slider is shown briefly when entering Display with 'Auto-Adjust' enabled.

Environmental Variables:
--------------------------------------------------
Device: Flame 2.2
BuildID: 20150127002504
Gaia: 80d5b797fd0497a7e3337b7798a21b2e1219681a
Gecko: 01bf1516a65b
Gonk: e7c90613521145db090dd24147afd5ceb5703190
Version: 37.0a2 (2.2) 
Firmware Version: v18D-1
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:37.0) Gecko/37.0 Firefox/37.0
--------------------------------------------------
Device: Flame 2.1
BuildID: 20150129003733
Gaia: 9df43e6e696da43b6a1433283dc5b155987747bc
Gecko: 095a46f32cd4
Gonk: e7c90613521145db090dd24147afd5ceb5703190
Version: 34.0 (2.1) 
Firmware Version: v18D-1
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:34.0) Gecko/34.0 Firefox/34.0
--------------------------------------------------
Repro: 5/5
QA Whiteboard: [QAnalyst-Triage?]
status-b2g-v2.1: --- → affected
status-b2g-v2.2: --- → affected
Flags: needinfo?(pbylenga)
Whiteboard: [3.0-Daily-Testing]

Updated

3 years ago
Component: Gaia::E-Mail → Gaia::Settings
Not a regression, nominating as a polish issue.
QA Whiteboard: [QAnalyst-Triage?] → [QAnalyst-Triage+]
Flags: needinfo?(pbylenga)
Keywords: polish
Agree with comment #2, it's an enhancement.

Comment 4

4 months ago
Firefox OS is not being worked on
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 4 months ago
Resolution: --- → WONTFIX
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.