Video turns transparent while video controls fade in/out after initial fade

RESOLVED WORKSFORME

Status

()

Core
Graphics: Layers
RESOLVED WORKSFORME
4 years ago
4 years ago

People

(Reporter: cwiiis, Unassigned)

Tracking

({regression})

unspecified
All
Gonk (Firefox OS)
regression
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(b2g-v2.0 affected, b2g-v2.0M affected, b2g-v2.1 unaffected, b2g-v2.2 unaffected, b2g-master unaffected)

Details

(Reporter)

Description

4 years ago
Recent regression (within the last 10 days I think) - when you tap on a playing video to show the controls, it works the very first time - after that, while the fade animation plays, the video also becomes completely transparent, reappearing after the animation finishes.

STR:

1- Load YouTube app and navigate to any video
2- Play video
3- Tap to show controls
4- Tap to hide controls

Expected:

Video plays, controls fade in, controls fade out. Video remains opaque and continues to play.

Actual:

Video plays, controls fade in, controls fade out. While controls fade out, video disappears (but audio remains), video reappears after controls finish fading out. Video will now disappear on every subsequent control fade animation.

More oddly, if you then tap the home button, then go back to the app from the task manager, the controls fade in and out correctly from now on. Navigating to a new video after this point reproduces the initial error.


STR are quite straight-forward, so it'd be good to get a regression window.
Hi Reporter,

    Could you please tell me what is your device and build when you found this bug? 

Thank you very much.
Flags: needinfo?(chrislord.net)
Hi Reporter,

    I can repro this bug on Flame v2.0 (the earliest build and latest build) and latest Woodduck v2.0, but can't repro this bug on latest Flame v2.1&2.2&3.0.
    And it seems having a little different steps and results by the following steps. Could you help to confirm the results?

Thank you very much.


See attachments: verify_v2.0.MP4,logcat_v2.0_1239.txt,and verify_woodduck.png
Reproduce rate: 5/5

Repro STR:
1.Download Youtube app from Marketplace and open Youtube app.(Or open "www.youtube.com").
2.Play a video.
3.Tap to show controls while video is loading and the video screen displays grey, that the video doesn't play and will be played after loading completely.
**Video plays,but the black rectangular areas cover part of the playing video screen. --KO
4.Tap to hide controls.
**Video plays,but the black rectangular areas cover part of the playing video screen. --KO

---------------------------------------------------------------------------
Flame earliest v2.0 build (Issue happened):
Build ID               20140923160206
Gaia Revision          6449cc35a8f0704d95acac374ba857bde4b86d6c
Gaia Date              2014-09-23 08:08:12
Gecko Revision         https://hg.mozilla.org/releases/mozilla-b2g32_v2_0/rev/4edd7f40672b
Gecko Version          32.0
Device Name            flame
Firmware(Release)      4.4.2
Firmware(Incremental)  eng.cltbld.20140923.200317
Firmware Date          Tue Sep 23 20:03:27 EDT 2014
Bootloader             L1TC000118D0

Woodduck 2.0 build:
Build ID               20150213050313
Gaia Revision          bad03fa77cfed50a98a0f82fd7f3c5594ce1f3d1
Gaia Date              2015-02-11 10:17:25
Gecko Revision         f15bd909cd897816651b93a58c9d2d242ccb4e1c
Gecko Version          32.0
Device Name            jrdhz72_w_ff
Firmware(Release)      4.4.2
Firmware(Incremental)  1423775151
Firmware Date          Fri Feb 13 05:06:16 CST 2015

Flame 2.0
Build ID               20150212000210
Gaia Revision          ecb1bbc3b9c00f82df172427f65d6f67e34ed533
Gaia Date              2015-02-11 20:40:33
Gecko Revision         https://hg.mozilla.org/releases/mozilla-b2g32_v2_0/rev/4464db272c61
Gecko Version          32.0
Device Name            flame
Firmware(Release)      4.4.2
Firmware(Incremental)  eng.cltbld.20150212.035726
Firmware Date          Thu Feb 12 03:57:36 EST 2015
Bootloader             L1TC000118D0
----------------------------------------------------------------------
Flame 2.1 build:
Build ID               20150212002013
Gaia Revision          88084bc7ef5ba6627dd09c774ef2f7fa96cbed71
Gaia Date              2015-02-11 15:02:07
Gecko Revision         https://hg.mozilla.org/releases/mozilla-b2g34_v2_1/rev/e395bfad7bc9
Gecko Version          34.0
Device Name            flame
Firmware(Release)      4.4.2
Firmware(Incremental)  eng.cltbld.20150212.035634
Firmware Date          Thu Feb 12 03:56:45 EST 2015
Bootloader             L1TC000118D0

FLame 2.2 build:
Gaia-Rev        791e53728cd8018f1d7cf7efe06bbeb1179f0370
Gecko-Rev       https://hg.mozilla.org/releases/mozilla-b2g37_v2_2/rev/5dec207fcbeb
Build-ID        20150212002504
Version         37.0a2
Device-Name     flame
FW-Release      4.4.2
FW-Incremental  eng.cltbld.20150212.042208
FW-Date         Thu Feb 12 04:22:18 EST 2015
Bootloader      L1TC000118D0

Flame 3.0 build:
Gaia-Rev        d5a71cedb37dd45f439f672489db3994b349ac43
Gecko-Rev       https://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/3094601af679
Build-ID        20150212010213
Version         38.0a1
Device-Name     flame
FW-Release      4.4.2
FW-Incremental  eng.cltbld.20150212.042740
FW-Date         Thu Feb 12 04:27:51 EST 2015
Bootloader      L1TC000118D0
status-b2g-v2.0: --- → affected
status-b2g-v2.0M: --- → affected
status-b2g-v2.1: --- → unaffected
status-b2g-v2.2: --- → unaffected
status-b2g-master: --- → unaffected
Keywords: regressionwindow-wanted
(Reporter)

Comment 3

4 years ago
I think this was actually one of the recent graphics regressions, as I no longer see it after applying the various fixes that are available (see bug 1134202) - If we're still patching v2.0, perhaps it's worth filing a bug about what you were seeing there?
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 4 years ago
Flags: needinfo?(chrislord.net)
Resolution: --- → WORKSFORME
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.