If you think a bug might affect users in the 57 release, please set the correct tracking and status flags for Release Management.

[Flame][Gallery]The image is displayed as black when you tap an image to view.

RESOLVED WORKSFORME

Status

Firefox OS
Gaia::Gallery
--
major
RESOLVED WORKSFORME
3 years ago
3 years ago

People

(Reporter: Lance(leave from Mozilla), Unassigned)

Tracking

unspecified
ARM
Gonk (Firefox OS)

Firefox Tracking Flags

(b2g-v2.1 unaffected, b2g-v2.2 unaffected, b2g-master affected)

Details

Attachments

(2 attachments)

(Reporter)

Description

3 years ago
Created attachment 8564915 [details]
logcat_1136.txt

[1.Description]:
[Flame][v3.0][Gallery]Launch Gallery, then tap an image to view, and the image displays as black.
Found time:11:36
See attachment:1136.mp4 and logcat_1136.txt

[2.Testing Steps]: 
Prerequisite: Device have some images.
1.Launch Gallery.
2.Tap an image to view.
3.Slide screen to right/left.

[3.Expected Result]: 
2 & 3:The image should be display normally.

[4.Actual Result]: 
2.The image still displays as black.
3.The image will display then turn to black.

[5.Reproduction build]: 
Build ID               20150215010209
Gaia Revision          f0b93e0668ef9565bd6f050b15b4f794d59feb65
Gaia Date              2015-02-13 13:13:27
Gecko Revision         https://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/e0cb32a0b1aa
Gecko Version          38.0a1
Device Name            flame
Firmware(Release)      4.4.2
Firmware(Incremental)  eng.cltbld.20150215.043133
Firmware Date          Sun Feb 15 04:31:43 EST 2015
Bootloader             L1TC000118D0

[6.Reproduction Frequency]: 
Always Recurrence,5/5

[7.TCID]: 
14645
(Reporter)

Comment 1

3 years ago
Created attachment 8564917 [details]
1136.MP4

Comment 2

3 years ago
Hi, Lance,

May I have your help?
Can it be reproduced on v2.2?

Thanks.
Flags: needinfo?(liuke)
(Reporter)

Comment 3

3 years ago
(In reply to William Hsu [:whsu] from comment #2)
> Hi, Lance,
> 
> May I have your help?
> Can it be reproduced on v2.2?
> 
> Thanks.

Hi William,

I can not reproduced it on latest Flame 2.1, 2.2 and 3.0. When we tap an image to view, then slide screen to right/left, the image display normally. But When we tap an image to view from thumbnail on Flame 3.0, the loading time is too long, about more than 2.1 & 2.2 for 0.5s.

Steps:
Prerequisite: Device have some images.
1.Launch Gallery.
2.Tap an image to view.
3.Slide screen to right/left.

Actual Result: 
Flame 2.1 & 2.2: 2 & 3: The image should be display normally(Fail rate: 0/5).
Flame 3.0: The image display normally, but loading image time is too long(Fail rate: 3/5).

Expect Result:
Flame 3.0: The image loading time should the same with Flame 2.1/2.2.

Flame 2.1 version:
Build ID               20150225001618
Gaia Revision          86af0ca427adad12c3109124f31bef2fd9614e47
Gaia Date              2015-02-24 02:22:26
Gecko Revision         https://hg.mozilla.org/releases/mozilla-b2g34_v2_1/rev/a275f2c05ca6
Gecko Version          34.0
Device Name            flame
Firmware(Release)      4.4.2
Firmware(Incremental)  eng.cltbld.20150225.034947
Firmware Date          Wed Feb 25 03:49:58 EST 2015
Bootloader             L1TC000118D0

Flame 2.2 version:
Build ID               20150225002505
Gaia Revision          ca64f2fe145909f31af266b1730874051ba76c78
Gaia Date              2015-02-24 22:06:53
Gecko Revision         https://hg.mozilla.org/releases/mozilla-b2g37_v2_2/rev/16804008c29f
Gecko Version          37.0
Device Name            flame
Firmware(Release)      4.4.2
Firmware(Incremental)  eng.cltbld.20150225.041814
Firmware Date          Wed Feb 25 04:18:25 EST 2015
Bootloader             L1TC000118D0

Flame 3.0 version:
Build ID               20150225010244
Gaia Revision          f6bfd854fe4746f21bc006eac145365e85f98808
Gaia Date              2015-02-24 21:10:44
Gecko Revision         https://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/0a8b3b67715a
Gecko Version          39.0a1
Device Name            flame
Firmware(Release)      4.4.2
Firmware(Incremental)  eng.cltbld.20150225.043702
Firmware Date          Wed Feb 25 04:37:14 EST 2015
Bootloader             L1TC00011880
Flags: needinfo?(liuke) → needinfo?(whsu)
(Reporter)

Updated

3 years ago
status-b2g-v2.1: --- → unaffected
status-b2g-v2.2: --- → unaffected
(Reporter)

Updated

3 years ago
QA Whiteboard: [MGSEI-Triage+]

Comment 4

3 years ago
Hi, Lance,

Good Job! Thanks for your help.
We seemed to fix this issue on latest v3.0 build.
But, as you mentioned, there is a performance concern.

Can we close this bug (Mark as "WORKSFORME") and file a new one for the performance bug?
Many thanks! :)
Flags: needinfo?(whsu) → needinfo?(liuke)
(Reporter)

Comment 5

3 years ago
According to Comment 4, mark the status as "WORKSFORME".
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 3 years ago
Flags: needinfo?(liuke)
Resolution: --- → WORKSFORME

Comment 6

3 years ago
Hi, Lance,

Have you submitted a new bug to trace performance regression?
Thanks.
Flags: needinfo?(liuke)
(Reporter)

Comment 7

3 years ago
(In reply to William Hsu [:whsu] from comment #6)
> Hi, Lance,
> 
> Have you submitted a new bug to trace performance regression?
> Thanks.

Hi William,

Now this bug can't be reproduced, if the bug occurs again, I will file a performance bug for tracking.

Steps:
Prerequisite: Device have some images.
1.Launch Gallery.
2.Tap an image to view.
3.Slide screen to right/left.

Actual Result: 
3.All images display normally.

Fail rate:0/5

Flame 3.0 version:
Build ID               20150304010324
Gaia Revision          3fc0ac309f5fb0c1fe82c12223b955a4efce27e6
Gaia Date              2015-03-03 21:58:43
Gecko Revision         https://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/c5b90c003be8
Gecko Version          39.0a1
Device Name            flame
Firmware(Release)      4.4.2
Firmware(Incremental)  eng.cltbld.20150304.041952
Firmware Date          Wed Mar  4 04:20:03 EST 2015
Bootloader             L1TC000118D0
Flags: needinfo?(liuke)

Comment 8

3 years ago
(In reply to Lance from comment #7)
> (In reply to William Hsu [:whsu] from comment #6)
> > Hi, Lance,
> > 
> > Have you submitted a new bug to trace performance regression?
> > Thanks.
> 
> Hi William,
> 
> Now this bug can't be reproduced, if the bug occurs again, I will file a
> performance bug for tracking.

Okay! Thanks for your confirmation! :)
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.