In Firefox 36.0.01 on Mac OS X Version 10.9.5, when a playing <video> element with .mp4 source is removed from the page with javascript, the audio continues to play.

RESOLVED INCOMPLETE

Status

()

RESOLVED INCOMPLETE
4 years ago
3 years ago

People

(Reporter: maryphillipuk, Unassigned)

Tracking

36 Branch
x86
Mac OS X
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

4 years ago
User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.9; rv:36.0) Gecko/20100101 Firefox/36.0
Build ID: 20150305021524

Steps to reproduce:

I put a video on an html page. Sample markup:
<div class='wrapper'>
  <video  id="movie" poster="poster.jpg" width="640" height="480" controls >
	<source src="mymovie.mp4"  type="video/mp4; codecs=&quot;avc1.42E01E, mp4a.40.2&quot;">
  </video>
</div>
On page load under certain user agent circumstances, I used javascript to empty the wrapper div and replace with other content. Though it is not set to autoplay, the video can be heard even though it has been removed from the DOM, and the replacement content is visible. 


Actual results:

The audio from the video that was removed with javascript can still be heard playing. Using Firebug, I could verify that the video element was gone from the html. I could delete all nodes on the page, yet the audio would continue until the tab was closed. 


Expected results:

The video should never have played. Even if playing, if the video element is removed dynamically, the video and its audio should cease, as it does in Safari and Chrome.
Hi reporter,

Can you please provide a simple test cease for this issue in order to try to reproduce it on my end? Maybe a website like https://jsfiddle.net/ could help you do this.

Also, can you please try to reproduce this on your end using latest Firefox release (43.0) or latest Nightly build (https://nightly.mozilla.org/) and report the results ? This could have been fixed along the way from Firefox 36.0.


Thanks,
Paul
Flags: needinfo?(maryphillipuk)
Considering the fact that the reporter did not provided more information until now on my request, I will mark this issue as resolved - incomplete. 
If you can still reproduce this, feel free to reopen it and provide the requested information.

Thanks,
Paul
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 3 years ago
Flags: needinfo?(maryphillipuk)
Resolution: --- → INCOMPLETE
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.