[Flame][v2.2][First Time Experience]The Join button is not available for the none-security hidden network.

RESOLVED DUPLICATE of bug 949152

Status

Firefox OS
Gaia::First Time Experience
RESOLVED DUPLICATE of bug 949152
3 years ago
3 years ago

People

(Reporter: Paladin, Assigned: sfoster)

Tracking

unspecified
ARM
Gonk (Firefox OS)

Firefox Tracking Flags

(b2g-v2.1 affected, b2g-v2.2 affected, b2g-master unaffected)

Details

Attachments

(4 attachments)

(Reporter)

Description

3 years ago
Created attachment 8584990 [details]
bug log: logcat_425.txt

[1.Description]:
[Flame][v2.2&v3.0][First Time Experience]Try to join hidden network in FTU, and set the security type as none, then input an SSID, but you will see that the Join button is not available.
Found Time: 4:25 PM
Attachment: logcat_425.txt and 425.MP4

[2.Testing Steps]: 
1. Launch the FTU from Settings->Developer->Launch First Time Use
2. Tap Next in Language page
3. Tap Join hidden network
4. Set security type as None
5. Input an SSID

[3.Expected Result]: 
The Join button should be available after the SSID typed if the security type is None.

[4.Actual Result]: 
5. The Join button is not available.

[5.Reproduction build]: 
Flame 2.2 build: Affected
Build ID               20150327162502
Gaia Revision          473cd63f53c855299b719285d9b95e3f2910782f
Gaia Date              2015-03-27 20:14:43
Gecko Revision         https://hg.mozilla.org/releases/mozilla-b2g37_v2_2/rev/b358619def45
Gecko Version          37.0
Device Name            flame
Firmware(Release)      4.4.2
Firmware(Incremental)  eng.cltbld.20150327.194944
Firmware Date          Fri Mar 27 19:49:53 EDT 2015
Bootloader             L1TC000118D0

Flame 3.0 build: Unaffected
Build ID               20150327160203
Gaia Revision          9cc496cecc37d7a29f9279827cdf6e4891211f67
Gaia Date              2015-03-27 13:55:18
Gecko Revision         https://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/44e454b5e93b
Gecko Version          39.0a1
Device Name            flame
Firmware(Release)      4.4.2
Firmware(Incremental)  eng.cltbld.20150327.192632
Firmware Date          Fri Mar 27 19:26:42 EDT 2015
Bootloader             L1TC000118D0

[6.Reproduction Frequency]: 
Always Recurrence,5/5

[7.TCID]: 
Free Test

[8. Note]:
The Password column should be hidden when the security type is None.
(Reporter)

Comment 1

3 years ago
Created attachment 8584994 [details]
Bug video: 425.mp4

Comment 2

3 years ago
Hi, Paladin,

I am not sure whether it is a legacy issue.
Can we have a branch check on v2.1?

Many thanks!
Flags: needinfo?(jihao)

Comment 3

3 years ago
One more question, does it only happen on FTU page?
Can we reproduce it via settings app on v2.2?
Created attachment 8587838 [details]
v2.2_settings_video.MP4

Hi William,
This issue can be repro on latest build of Flame 2.1 with the same steps in comment 0. When you set the security type as "None", the password option still appears and the Join button is unavailable. 
This issue can not be repro on latest build of Flame 2.1/2.2 via settings app. When user set the security type as "None" in settings app, there is no Join button. 
I think this issue should be: When user set the security type as "None" at FTU, they also need to input password.
I have uploaded the video about FTU and Settings app.
See attachments:v2.2_settings_video.MP4 and v2.1_FTU_video.MP4
Rate:
Flame 2.1 via FTU:3/3
Flame 2.1/2.2 via Settings: 0/3

Device: Flame 2.1 (affected)
Build ID               20150402161201
Gaia Revision          4e7d880defb83c25b49462479c02b3e64d21f421
Gaia Date              2015-04-02 18:26:54
Gecko Revision         https://hg.mozilla.org/releases/mozilla-b2g34_v2_1/rev/e76f5e7a264d
Gecko Version          34.0
Device Name            flame
Firmware(Release)      4.4.2
Firmware(Incremental)  eng.cltbld.20150402.194043
Firmware Date          Thu Apr  2 19:40:52 EDT 2015
Bootloader             L1TC000118D0
Flags: needinfo?(whsu)
Created attachment 8587840 [details]
v2.1_FTU_video.MP4

Updated

3 years ago
QA Whiteboard: [MGSEI-Triage+]
status-b2g-v2.1: --- → affected
Flags: needinfo?(jihao)

Comment 6

3 years ago
[Blocking Requested - why for this release]:

(In reply to helen from comment #4)
> Created attachment 8587838 [details]
> v2.2_settings_video.MP4
> 
> Hi William,
> This issue can be repro on latest build of Flame 2.1 with the same steps in
> comment 0. When you set the security type as "None", the password option
> still appears and the Join button is unavailable. 
> This issue can not be repro on latest build of Flame 2.1/2.2 via settings
> app. When user set the security type as "None" in settings app, there is no
> Join button. 
> I think this issue should be: When user set the security type as "None" at
> FTU, they also need to input password.
> I have uploaded the video about FTU and Settings app.
> See attachments:v2.2_settings_video.MP4 and v2.1_FTU_video.MP4
> Rate:
> Flame 2.1 via FTU:3/3
> Flame 2.1/2.2 via Settings: 0/3

Good job, Helen!
Thanks for the detailed information.

Not all of user paths triggered this bug.
But, basic functionality has been broken.
Suggest to fix this bug on the latest branch.
blocking-b2g: --- → 3.0?
Flags: needinfo?(whsu)
Switch component to FTU.
Component: Wifi → Gaia::First Time Experience
(Assignee)

Comment 8

3 years ago
I'll look into this
Assignee: nobody → sfoster
(Assignee)

Comment 9

3 years ago
(In reply to William Hsu [:whsu] from comment #6)
> Not all of user paths triggered this bug.
> But, basic functionality has been broken.
> Suggest to fix this bug on the latest branch.

The bug doesn't reproduce on current master. As this is a legacy issue, I dont expect we'll block v2.2 on it at this stage. This was likely fixed on master by bug 1155888 - if at some point we need this fix on v2.2, that's the place to start.
(Assignee)

Comment 10

3 years ago
Josh, putting this on your radar. As it stands this is fixed on master, but *not* on v2.2 or v2.1. Let me know if there is interest in getting a branch-specific patch together for this.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 3 years ago
Flags: needinfo?(jocheng)
Resolution: --- → WORKSFORME

Comment 11

3 years ago
Hi Sam,
Thanks for the heads up.
Should we dup this to bug 1155888?
Thanks.
blocking-b2g: 3.0? → ---
Flags: needinfo?(sfoster)
(Assignee)

Comment 12

3 years ago
(In reply to Josh Cheng [:josh] from comment #11)
> Hi Sam,
> Thanks for the heads up.
> Should we dup this to bug 1155888?
> Thanks.

Actually I was mistaken. Looks like this was fixed in bug 949152 - back in January.
Flags: needinfo?(sfoster)
Resolution: WORKSFORME → DUPLICATE
Duplicate of bug: 949152

Updated

3 years ago
Flags: needinfo?(jocheng)
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.