Closed Bug 1148765 Opened 6 years ago Closed 6 years ago

Drag and drop results in Firefox not letting go of resources on Mac

Categories

(Firefox :: Untriaged, defect)

36 Branch
x86
macOS
defect
Not set
normal

Tracking

()

RESOLVED INCOMPLETE

People

(Reporter: kianseong, Unassigned)

Details

User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.10; rv:36.0) Gecko/20100101 Firefox/36.0
Build ID: 20150320202338

Steps to reproduce:

1. Drag and Drop photos from external mounted SD card to google plus account photos upload
2. Drag photos to trash after process has finished.
3. Try to eject SD card.


Actual results:

SD card complained that it was busy and being used by "Firefox" process. When I did a lsof on the volume, this is what I saw: 

➜  ~  lsof /Volumes/NO\ NAME
COMMAND   PID  USER   FD   TYPE DEVICE SIZE/OFF NODE NAME
firefox 43658 lowks   77r   REG    1,7  2660487 3802 /Volumes/NO NAME/.Trashes/501/DSC00293.JPG
firefox 43658 lowks   78r   REG    1,7  2746774 3884 /Volumes/NO NAME/.Trashes/501/DSC00294.JPG
firefox 43658 lowks   81r   REG    1,7  2552369 3968 /Volumes/NO NAME/.Trashes/501/DSC00295.JPG

Tried emptying the trash and deleting the .Trashes folder and this was the result:

➜  NO NAME  lsof /Volumes/NO\ NAME
COMMAND   PID  USER   FD   TYPE DEVICE SIZE/OFF NODE NAME
firefox 43658 lowks   77r   REG    1,7  2660487 3802 /Volumes/NO NAME/.Trashes/501/DSC00293.JPG
firefox 43658 lowks   78r   REG    1,7  2746774 3884 /Volumes/NO NAME/.Trashes/501/DSC00294.JPG
firefox 43658 lowks   81r   REG    1,7  2552369 3968 /Volumes/NO NAME/.Trashes/501/DSC00295.JPG
zsh     45093 lowks  cwd    DIR    1,7    32768    2 /Volumes/NO NAME
lsof    45140 lowks  cwd    DIR    1,7    32768    2 /Volumes/NO NAME
lsof    45141 lowks  cwd    DIR    1,7    32768    2 /Volumes/NO NAME


Expected results:

It should have just allowed me to eject the SD device after upload to google plus.
Hi, 

If you still have this problem please download the Firefox Nightly from here: https://nightly.mozilla.org/ and retest the problem.

If you still have the issue please create a new profile, you have the steps here:https://support.mozilla.org/en-US/kb/profile-manager-create-and-remove-firefox-profiles?redirectlocale=en-US&redirectslug=Managing-profiles#w_starting-the-profile-manager

Please test if the issue can be reproduced in the safe mode of Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-mode
Flags: needinfo?(kianseong)
Hi,
Marking this as Resolved: Incomplete due to the lack of response from the reporter.
Reporter, please feel free to reopen it if you are still having this issue on the latest Firefox version.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Closed: 6 years ago
Flags: needinfo?(kianseong)
Resolution: --- → INCOMPLETE
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.