Closed Bug 1151132 Opened 5 years ago Closed 2 years ago

[Window Mgmt] Blue line can be seen on the screen when opening Camera

Categories

(Firefox OS Graveyard :: Gaia::System::Window Mgmt, defect, P2)

ARM
Gonk (Firefox OS)
defect

Tracking

(b2g-v2.1 unaffected, b2g-v2.2 affected, b2g-master affected)

RESOLVED WONTFIX
Tracking Status
b2g-v2.1 --- unaffected
b2g-v2.2 --- affected
b2g-master --- affected

People

(Reporter: KTucker, Unassigned)

Details

(Keywords: regression, Whiteboard: [3.0-Daily-Testing])

Attachments

(1 file)

Description:
The user will see a blue line on the screen if they pull down on the utility tray while the camera app is loading. This occurs if there is a notification on the device. (Blue line across the top of the screen)

Prerequisite:

Notifications in the notifications' bar and lockscreen enabled on the device.
  
Repro Steps:
1) Update a Flame device to BuildID: 20150403010203
2) Enable USB storage in settings on the dut and plug the device into a computer.
3) Hold down the power button and restart the dut.
4) Slide to unlock the dut after start up. (there should be a notification blue line at the top of the screen)
5) Tap on the camera icon to open camera.
6)As soon as camera begins to load, quickly flick down the status bar to open the utility tray and observe.

Actual:
The user will see a blue line on the camera screen.
  
Expected: 
The user does not see a blue line on the camera screen.

Environmental Variables:
Device: Flame 3.0(Full Flash)(KK)(319mb)
Build ID: 20150403010203
Gaia: 7969b367a7da62877c3a24a26d3cb5fda89d766c
Gecko: 70a113676b21
Gonk: b83fc73de7b64594cd74b33e498bf08332b5d87b
Version: 40.0a1 (3.0)
Firmware Version: v18D-1
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:40.0) Gecko/40.0 Firefox/40.0
  
Repro frequency: 100%
See attached: video
No longer blocks: rocketbar-rtl
QA Whiteboard: [QAnalyst-Triage?]
No longer depends on: 1151067
This also occurs on Flame 2.2 

Blue line can be seen on the screen as the camera app loads up.

Environmental Variables:
Device: Flame 2.2 (Full Flash)(KK)(319mb)
Build ID: 20150403002503
Gaia: 022eeb91197ba4a9adfd67bd6db5aa03cc69eb31
Gecko: 77fdc6fbcae9
Gonk: ebad7da532429a6f5efadc00bf6ad8a41288a429
Version: 37.0 (2.2)
Firmware Version: v18D-1
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:37.0) Gecko/37.0 Firefox/37.0

---------------------------------

This issue does not occur on the Flame 2.1

No blue line appears while the camera app is loading.

Device: Flame 2.1 (Full Flash)(KK)(319mb)
Build ID: 20150401001203
Gaia: 63c89e001010a9a43ea55afd39333ded3d5e83fc
Gecko: 30ac9a03343a
Gonk: b83fc73de7b64594cd74b33e498bf08332b5d87b
Version: 34.0 (2.1)
Firmware Version: v18D-1
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:34.0) Gecko/34.0 Firefox/34.0
Flags: needinfo?(pbylenga)
I see the blue line being redrawn while swiping down notification tray and is sometimes drawn ahead of where the end of the tray is being drawn creating a gap.

Just to confirm this is the issue you're seeing as the blue line in general is expected as you have a notification.
Flags: needinfo?(pbylenga) → needinfo?(ktucker)
Yes, the exactly what I am seeing.
Flags: needinfo?(ktucker)
Firefox OS is not being worked on
Status: NEW → RESOLVED
Closed: 2 years ago
Resolution: --- → WONTFIX
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.