User cannot "Sign In" from Marketplace using FF OS 3.0

VERIFIED FIXED in 2015-05-19

Status

Marketplace
Consumer Pages
P1
major
VERIFIED FIXED
3 years ago
3 years ago

People

(Reporter: ValentinaP, Assigned: ashort)

Tracking

Avenir
2015-05-19
Unspecified
Gonk (Firefox OS)
Points:
---

Details

(Reporter)

Description

3 years ago
Steps to reproduce:
1. Load MP-dev on your FFOS 3.0 device
2. Click the "Sign in" link from the menu

Expected results:
The user is signed in.

Actual results:
Nothing happens.

Notes/Issues:
The user does not appear to be signed in in Marketplace even if he signs in using the native flow. Issue is not reproducing on MP-prod.
Verified on FF OS 3.0 (Flame). Issue is reproducing on MP-stage and MP-dev.
Ashes ID: 68fa2

Comment 1

3 years ago
I think this is because you have the wrong dev and stage installed on your device. try this-

1. Delete both Dev and Stage
2. Install them afresh from https://marketplace.firefox.com/app/mkt-dev and https://marketplace.firefox.com/app/mkt-stage
3. Try sign in on those builds

it should work.
Flags: needinfo?(valentina.peleskei)
(Reporter)

Comment 2

3 years ago
I did this yesterday, before logging din issue. 
I did it again today, but the result was the same: could not sign in from marketplace and even if I sign in from the phone settings, I'm not signed in marketplace dev or stage.
Flags: needinfo?(valentina.peleskei)
These should be fixed now.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 3 years ago
Resolution: --- → FIXED

Comment 4

3 years ago
I could reproduce this issue in FFOS 2.1(Flame) using the stage app.
Build identifier: 20150511001203

Reopening bug.
Status: RESOLVED → REOPENED
Resolution: FIXED → ---

Updated

3 years ago
Priority: -- → P2
Target Milestone: --- → 2015-05-19

Comment 5

3 years ago
I can reproduce this issue on the latest 3.0.
Severity: normal → major
Priority: P2 → P1

Comment 6

3 years ago
This issue is still on 2.1, 2.2 and 3.0

Updated

3 years ago
Assignee: nobody → ashort

Comment 7

3 years ago
Note that sign in works fine on prod. Only Dev and stage have this issue. I have confirmed that native fxa is enabled on dev.
(Assignee)

Comment 8

3 years ago
This was a result of the iframe packages having their origins changed and the login code not updated to match.

https://github.com/mozilla/marketplace-core-modules/commit/91dbd4cd9452f2750fd34c6190048489314aac3e
Status: REOPENED → RESOLVED
Last Resolved: 3 years ago3 years ago
Resolution: --- → FIXED
(Reporter)

Comment 9

3 years ago
The issue from comment #0 is still reproducing.
Reopening.
Status: RESOLVED → REOPENED
Resolution: FIXED → ---

Comment 10

3 years ago
I am also able to reproduce it in FFOS 2.1
(Assignee)

Comment 11

3 years ago
didn't update the correct repo. deployed on -dev now
Status: REOPENED → RESOLVED
Last Resolved: 3 years ago3 years ago
Resolution: --- → FIXED
(Reporter)

Comment 12

3 years ago
Verified as fixed on MP-dev on FF OS 3.0 and 2.1.
User can log in from Marketplace or using the native flow.
Closing bug.
Status: RESOLVED → VERIFIED
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.