Direct links are stripping query strings

RESOLVED FIXED

Status

Websites
Shape of the Web
P1
normal
RESOLVED FIXED
3 years ago
3 years ago

People

(Reporter: ckprice, Assigned: fox2mike)

Tracking

Details

(Whiteboard: [kanban:https://webops.kanbanize.com/ctrl_board/2/1145] )

When trying to to direct link to anything except the home page, e.g.

https://shapeoftheweb.mozilla.org/access/affordable?utm_source=testtest

The query parameters are stripped.

We'd like to maintain these parameters to be able to share certain issues in some of our owned channels, and track effectiveness.

Would like to get this solved in the next day if possible.
NI pmac for input
Flags: needinfo?(pmac)
My initial research suggests that there is a CloudFront setting that will help us here. Apparently CF strips query params before sending to s3 by default. Unfortunately I don't have access to our CF distributions.

:digi can you help here?
Flags: needinfo?(pmac) → needinfo?(bhourigan)
(In reply to Paul McLanahan [:pmac] from comment #2)
> My initial research suggests that there is a CloudFront setting that will
> help us here. Apparently CF strips query params before sending to s3 by
> default. Unfortunately I don't have access to our CF distributions.
> 
> :digi can you help here?

I'm at TRIBE this week, deferring to :fox2mike
Flags: needinfo?(bhourigan) → needinfo?(smani)
(Assignee)

Comment 4

3 years ago
I'll take a look at this today
Flags: needinfo?(smani)
(Assignee)

Comment 5

3 years ago
I've made the change and it's being distributed out right now. I'll test and close this out in a bit.
Assignee: nobody → smani

Updated

3 years ago
Whiteboard: [kanban:https://webops.kanbanize.com/ctrl_board/2/1145]
(Assignee)

Comment 6

3 years ago
(In reply to Shyam Mani [:fox2mike] from comment #5)
> I've made the change and it's being distributed out right now. I'll test and
> close this out in a bit.

Cory,

Things look good on my end, but there's no real way to verify from here. Can you check on your end and close this out? Thanks!

Comment 7

3 years ago
Thanks Shyam. Cory?
Flags: needinfo?(cprice)
:fox2mike - still stripping the parameters on my side :(
Flags: needinfo?(cprice) → needinfo?(smani)
I think we can close this.

Looks like the app is stripping the parameters, but the utm parameters are still being registered in GA.

http://cl.ly/image/412U2m3A3D3i
Flags: needinfo?(smani)
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 3 years ago
Resolution: --- → FIXED
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.