Connection counts and streams can get out of sync with the real number of people in a room

RESOLVED INCOMPLETE

Status

P3
normal
Rank:
39
RESOLVED INCOMPLETE
3 years ago
2 years ago

People

(Reporter: rhubscher, Unassigned)

Tracking

unspecified
Unspecified
Linux
Points:
---
Bug Flags:
firefox-backlog +

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [investigation])

Attachments

(1 attachment)

(Reporter)

Description

3 years ago
Created attachment 8612864 [details]
strange-UX-bug.png

How you can end up reproducing this problem:

1. Create a new room
2. Send the link to someone who then enter the room
3. Exit the room and rejoin
4. Sometimes you have a loading wheel that endup displaying the NO_PARTICIPANT UX

I am using Firefox 38

Comment 1

3 years ago
add more background
Rank: 39
Flags: needinfo?(standard8)
Flags: firefox-backlog+
Priority: -- → P3
Whiteboard: [bug][investigation]
I remember taking a look at this a while ago. I believe it looked like the connection counts were increasing when they shouldn't have been, and there were more streams being published than expected.

This could have been down to bug 1207575, but that doesn't explain the UX seen here.

I think this is down to the fact that sometimes if there's a room error, then the OpenTok servers think a user is still connected when they aren't (even if they reconnect). You then get multiple streams being received, even though not all of them are valid.

I've seen this recently in some logs and I've an open discussion with OpenTok around the issue, so I'm going to re-summarise the bug and assign it to myself and we'll take it from there when we get a response.
Assignee: nobody → standard8
Flags: needinfo?(standard8)
Summary: After reconnecting to a room the UX eventually think you are alone in the room when you are actually talking with someone. → Connection counts and streams can get out of sync with the real number of people in a room
Status: NEW → ASSIGNED
Whiteboard: [bug][investigation] → [investigation]
Assignee: standard8 → nobody
Status: ASSIGNED → NEW
Support for Hello/Loop has been discontinued.

https://support.mozilla.org/kb/hello-status

Hence closing the old bugs. Thank you for your support.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 2 years ago
Resolution: --- → INCOMPLETE
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.