Sender address is being ignored on some accounts. From address shows as "Firstname Lastname < >"

UNCONFIRMED
Unassigned

Status

Thunderbird
Message Compose Window
UNCONFIRMED
3 years ago
3 years ago

People

(Reporter: km, Unassigned)

Tracking

38 Branch

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [dupeme?])

(Reporter)

Description

3 years ago
User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0
Build ID: 20150525141253

Steps to reproduce:

Reply to an email


Actual results:

From address shows as "Firstname Lastname < >"


Expected results:

From address shows as "Firstname Lastname <email.address.com>"

Does not occur with 37.1
(Reporter)

Comment 1

3 years ago
Also occurs in safe mode with no addons. The email is sent with the header: "From: Firstname Lastname"

Comment 2

3 years ago
Are you using 38.0.1 or 38.1.0?

Does it happen if you start Thunderbird in safe mode?
https://support.mozilla.org/en-US/kb/safe-mode
Component: Untriaged → Message Compose Window
Flags: needinfo?(km)
Summary: Sender address is being ignored on some accounts → Sender address is being ignored on some accounts. From address shows as "Firstname Lastname < >"
Whiteboard: [dupeme?]
(Reporter)

Comment 3

3 years ago
(In reply to Wayne Mery (:wsmwk, use Needinfo for questions) from comment #2)
> Are you using 38.0.1 or 38.1.0?
> 
> Does it happen if you start Thunderbird in safe mode?
> https://support.mozilla.org/en-US/kb/safe-mode

Yes, I'm upgrading each time to 38.1 and it happens consistently after upgrade. I do use Virtual Identity but the problem occurs even when this is disabled. Also occurs in safe mode with all addons disabled. Also occurs with new email message. The 'From' line on the message window only displays "Firstname Lastname" and then "Account Name", i.e. no email address. If I change the email address in the server settings, it is still ignored.
Flags: needinfo?(km)
(Reporter)

Comment 4

3 years ago
More info:

I set up a new profile in 38.1 and the problem did not appear in that.

I have looked in the "Identities" section and the problem identities are listed only as "Firstname Lastname" as opposed to "Firstname Lastname <email@address.com>"

Changes to the problem identities are accepted but not recognised in v38.1, but work correctly in v31.7.

Newly added identities behave correctly. Workaround is to add new identities then delete the old ones.
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.