Add 2 more windows test masters in SCL3

RESOLVED FIXED

Status

Release Engineering
Buildduty
RESOLVED FIXED
2 years ago
2 years ago

People

(Reporter: catlee, Assigned: vladC)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Attachments

(4 attachments, 1 obsolete attachment)

(Reporter)

Description

2 years ago
We're seeing a lot of lag on the existing masters. Adding more into the mix should alleviate some of the load.

Comment 1

2 years ago
vlad and alin

you could help add more windows masters 
the process is the similar as here https://wiki.mozilla.org/ReleaseEngineering/How_To/Setup_buildbot_masters_in_AWS
but you will need to ask relops for servers in scl3 instead of setting up servers in AWS

Updated

2 years ago
Component: General Automation → Buildduty
QA Contact: catlee → bugspam.Callek
I've created the initial host entries in inventory:

buildbot-master126.bb.releng.scl3.mozilla.com
buildbot-master127.bb.releng.scl3.mozilla.com

Please add puppet configs for them, and I can spin up the vms and add them to nagios.
Created attachment 8681302 [details] [diff] [review]
bug1220156-moco-nodes.pp.patch

Attached the patch to add two masters in puppet
Attachment #8681302 - Flags: review?(kmoir)
Depends on: 1220178

Updated

2 years ago
Attachment #8681302 - Flags: checked-in+

Comment 4

2 years ago
Comment on attachment 8681302 [details] [diff] [review]
bug1220156-moco-nodes.pp.patch

and merged to production.  Thanks for the quick patch Vlad!
Attachment #8681302 - Flags: review?(kmoir) → review+
Created attachment 8681314 [details] [diff] [review]
bug1220156-production-masters.json

Attached the patch that add both bm's in production-masters.json
Attachment #8681314 - Flags: review?(kmoir)

Updated

2 years ago
Assignee: nobody → vlad.ciobancai

Updated

2 years ago
Attachment #8681314 - Attachment mime type: text/x-patch → text/plain

Updated

2 years ago
Attachment #8681314 - Attachment is patch: true

Comment 6

2 years ago
Comment on attachment 8681314 [details] [diff] [review]
bug1220156-production-masters.json

you want to set enabled=false at first.  We don't want to enable them before they are ready
Attachment #8681314 - Flags: review?(kmoir) → review-
Created attachment 8681327 [details]
bug1220156-production-masters.json

Updated the patch
Attachment #8681314 - Attachment is obsolete: true
Attachment #8681327 - Flags: review?(kmoir)

Updated

2 years ago
Attachment #8681327 - Flags: review?(kmoir) → review+

Updated

2 years ago
Attachment #8681327 - Flags: checked-in+
Created attachment 8681365 [details]
bug1220156-production-slavealloc.csv

Attached you can find the csv file in order to add the new bm's in slavealloc
Attachment #8681365 - Flags: review?(kmoir)

Updated

2 years ago
Attachment #8681365 - Attachment mime type: application/vnd.ms-excel → text/plain

Updated

2 years ago
Attachment #8681365 - Flags: review?(kmoir) → review+

Comment 9

2 years ago
Comment on attachment 8681365 [details]
bug1220156-production-slavealloc.csv

masters enabled in slavealloc
sorry last comment should have been "added to slavealloc" NOT enabled
nodes are up, puppetized, and added to nagios.
These masters are up and buildbot is started on them.  However, I'd like to run a few tests jobs on them before setting enabled=true for them in production-masters.json and in slavealloc.  Amy is going to bring them down anyways to add more RAM
They're both at 6G of RAM now.
Created attachment 8681520 [details] [diff] [review]
bug1220156enable.patch

enable new masters once we have run a few test jobs
Attachment #8681520 - Flags: review?(arich)
Attachment #8681520 - Flags: review?(arich) → review+
Comment on attachment 8681520 [details] [diff] [review]
bug1220156enable.patch

masters are up and running green jobs, I enabled them manually
Attachment #8681520 - Flags: checked-in+

Updated

2 years ago
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 2 years ago
Resolution: --- → FIXED

Updated

2 years ago
Blocks: 1212993
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.