[Flame][Settings] The Camera's Geolocation section on the application permissions page used to have a default setting of "Ask" but on recent builds this has disappeared

RESOLVED WONTFIX

Status

Firefox OS
Gaia::Settings
RESOLVED WONTFIX
2 years ago
2 months ago

People

(Reporter: Michael Bryant (uber), Unassigned)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: fbimagecompare)

Attachments

(2 attachments)

(Reporter)

Description

2 years ago
Created attachment 8699265 [details]
Expected Result.png

As part of our Localization automation routine we noticed that the Camera's geolocation settings dialogue box in the Application Permissions section of Settings no longer defaults to "Ask". Instead there is no default option selected.

STR:

1) Flash device to an engineering build via Taskcluster or PVT
2) Once the phone boots up either go through FTU or don't, doesn't seem to matter
3) Open the settings application
4) Select "application permissions"
5) Select "camera" and observe the selection box below "Geolocation"

Expected result:
The selection box will have "Ask" in it, as that has been the default setting in the past. See screenshot "Expected Result.png"

Actual result:
The selection box is empty, see "Actual Result.png" screenshot

Reproduction:

Going through FTU and disabling geolocation:
5/5 times there was no default option visible

Going through FTU and enabling geolocation:
5/5 times there was no default option visible

Skipping FTU via running an automated test script
5/5 times there was no default option visible 

Build information
Build ID               20151211113817
Gaia Revision          d886e152b42e557db612470d3417fe2947cbdeee
Gaia Date              2015-12-10 21:39:23
Gecko Revision         https://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/754b4805a65cab4f3aca99899227acc44ba4fb20
Gecko Version          45.0a1
Device Name            flame
Firmware(Release)      4.4.2
Firmware(Incremental)  eng.worker.20151211.105706
Firmware Date          Fri Dec 11 10:57:16 UTC 2015
Bootloader             L1TC000118D0
(Reporter)

Comment 1

2 years ago
Created attachment 8699266 [details]
Actual Result.png
(Reporter)

Updated

2 years ago
Whiteboard: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1233847
(Reporter)

Updated

2 years ago
Whiteboard: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1233847 → fbimagecompare

Comment 2

2 months ago
Firefox OS is not being worked on
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 2 months ago
Resolution: --- → WONTFIX
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.