Application Launch: Strange colorful bars shown before normal application window appears

RESOLVED WORKSFORME

Status

SeaMonkey
Startup & Profiles
--
minor
RESOLVED WORKSFORME
2 years ago
2 years ago

People

(Reporter: Rainer Bielefeld, Unassigned)

Tracking

SeaMonkey 2.44 Branch
seamonkey2.44
Unspecified
Windows 7

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Attachments

(1 attachment)

(Reporter)

Description

2 years ago
Created attachment 8716599 [details]
screenshot: Strange Color Bars

Steps how to reproduce with unofficial (from <http://seamonkey.callek.net/contrib/>)  en-US Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:47.0)  Gecko/20100101 Firefox/47.0 Build 20160205232941  (Default Classic Theme) on on German WIN7 64bit:

1. Launch Seamonkey (via Profile Manager)
   » for some milliseconds on white background strange "rainbow color bars"
     will be shown. Seems not dangerous, but looks blood-curdling
or

2. From Browser click ChatZilla symbol in in status bar for launch CZ
   » color bars as in step 1
or
3. From Browser click email client symbol in in status bar for launch 
   » color bars as in step 1

Additional info:
a) My PC: 64 bit AMD Phenom II X4 955 Processor 3.2 GHz, 4GB RAM, 
   Graphic Card: NVIDIA GeForce GT 430, Monitor HANNS-G HL225DBB 
   1920 x 1080 
   WIN7 64 bit
(Reporter)

Comment 1

2 years ago
b) NOT reproducible REPRODUCIBLE with inofficial (from 
   <http://seamonkey.callek.net/contrib/>)  en-US SeaMonkey 2.44a1  Mozilla/5.0 
   (Windows NT 6.1; x64; rv:47.0)  Gecko/20100101 Firefox/47.0 
   Build 20160208090255  (Default Classic Theme)  on German WIN7 64bit
b1) 32Bit only?
b2) build Build 20160205232941 only?
(Reporter)

Comment 2

2 years ago
oops! Please ignore Comment 1!
b) NOT reproducible with inofficial (from 
   <http://seamonkey.callek.net/contrib/>)  en-US SeaMonkey 2.44a1  Mozilla/5.0 
   (Windows NT 6.1; x64; rv:47.0)  Gecko/20100101 Firefox/47.0 
   Build 20160208090255  (Default Classic Theme)  on German WIN7 64bit
b1) 32Bit only?
b2) Build 20160205232941 only?

Comment 3

2 years ago
It might be a driver issue. Try turning off Hardware Acceleration via SeaMonkey Preference window.
(Reporter)

Comment 4

2 years ago
(In reply to Philip Chee from comment #3)
> It might be a driver issue. Try turning off Hardware Acceleration

Yes, related! Switching HA off heals the problem, after switching on problem reappears (always after quit - relaunch)

I never saw that again with other versions, problem only visible with 20160205232941
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 2 years ago
Keywords: regression
Resolution: --- → WORKSFORME
Target Milestone: --- → seamonkey2.44
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.