Text sometimes won't paste after being copied or cut

NEW
Unassigned

Status

Thunderbird
Message Compose Window
a year ago
8 months ago

People

(Reporter: Gitle Mikkelsen, Unassigned)

Tracking

45 Branch
x86
Windows 10

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

a year ago
User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:48.0) Gecko/20100101 Firefox/48.0
Build ID: 20160823121617

Steps to reproduce:

Often, after copying or cutting text, it won't paste when I press ctrl+v. I most often come across it when trying to cut my signature from the bottom of the email and paste it to above the quote block. Sometimes it works and sometimes it don't, I can't figure out what the criteria is and can't find a sure way to reproduce it. Seems almost random.

I am sure the text is being copied properly, because when I press ctrl-X to cut, the text does disappear as expected, but as said it won't reappear when I paste it.


Actual results:

Nothing.


Expected results:

Copied text should be pasted.
(Reporter)

Updated

a year ago
OS: Unspecified → Windows 10
Hardware: Unspecified → x86

Comment 1

a year ago
(In reply to Gitle Mikkelsen from comment #0)
> ..., I can't figure out what the criteria is and can't find a
> sure way to reproduce it. Seems almost random.
Sorry, but we can't fix random bugs. If you can give exact steps to reproduce and attach sample data/messages to reproduce the problem, then we're interested.

I, as one on the TB developers, use TB (of course) and can't recall any pasting problems.

Comment 2

8 months ago
Gitle,
Do you still see this in version 52?
Component: Untriaged → Message Compose Window
Flags: needinfo?(gitlem)
Whiteboard: [closeme 2017-06-15]
(Reporter)

Comment 3

8 months ago
Hi,
Yes I do still see it, and I also think I found a way to reproduce it. It involves a list item inside a quote.

Steps:
1. Create a blank mail, and write "test" in it, and make that text a dotted or numbered list.
2. Send the email to yourself and open that email, so that the text you sent is quoted.
3. Write something below the quoted section, for example "test2". 
4. If you try to copy only the line with test2, it pastes fine, but if you try to copy that line and also the end of the line with "test" (visually the selection look the same but the mouse is positioned on the quoted line), then nothing happens when you paste. However, I also noticed that if you paste without formatting, then it works.

Recording: http://i.imgur.com/zoHSsIu.gifv
Flags: needinfo?(gitlem)

Comment 4

8 months ago
Clearly a Core::Editor bug. I can reproduce this. You need to select the last line and a bit of the quote/numbered list.

Doing this in a debug version shows:
[5632] WARNING: NS_ENSURE_TRUE(tmp) failed: file c:/mozilla-source/comm-central/mozilla/editor/libeditor/HTMLEditorDataTransfer.cpp, line 2183
[5632] WARNING: NS_ENSURE_SUCCESS(rv, rv) failed with result 0x80004005: file c:/mozilla-source/comm-central/mozilla/editor/libeditor/HTMLEditorDataTransfer.cpp, line 224

I tried to reproduce the bug in Firefox using only an editable HTML document, but that doesn't fail.

Needs more investigation.
Status: UNCONFIRMED → NEW
Ever confirmed: true
Whiteboard: [closeme 2017-06-15]
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.