Fails to import if Local Folders does not exist in 6.x

VERIFIED FIXED in mozilla1.0

Status

MailNews Core
Profile Migration
P1
normal
VERIFIED FIXED
16 years ago
10 years ago

People

(Reporter: Srilatha Moturi, Assigned: Srilatha Moturi)

Tracking

Trunk
mozilla1.0
x86
All

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [ADT1])

Attachments

(1 attachment)

1.40 KB, patch
Navin Gupta
: review+
(not reading, please use seth@sspitzer.org instead)
: superreview+
Details | Diff | Splinter Review
(Assignee)

Description

16 years ago
If Local Folders does not exist importing mail fails
a. Create a new Profile
b. start Mail
c. exit out of the Account Wizard
d. Import Mail from 

Actual Results: It reports an error
"An error occured importing mail from .....
Unable to create folder to import mail into"
Thanks to Ninoschka for finding this bug
(Assignee)

Updated

16 years ago
Keywords: nsbeta1
QA Contact: esther → nbaca

Updated

16 years ago
Keywords: nsbeta1 → nsbeta1+
Priority: -- → P1
Target Milestone: --- → mozilla1.0

Comment 1

16 years ago
Discussed in Mail News bug meeting.  Decided to ADT1 this bug.
Whiteboard: [ADT1]
(Assignee)

Comment 2

16 years ago
Created attachment 77056 [details] [diff] [review]
patch v1

This is what the patch does. Creates Local Folders if it does not already
exist.

Comment 3

16 years ago
Comment on attachment 77056 [details] [diff] [review]
patch v1

r=naving
Attachment #77056 - Flags: review+
Comment on attachment 77056 [details] [diff] [review]
patch v1

sr=sspitzer, but please fix your tabs / spaces.
Attachment #77056 - Flags: superreview+

Comment 5

16 years ago
Nominating for adt1.0.0.

Because of the new way we import mail folders into Local Folders, if we don't
take this fix and there's no Local Folders, then import fails.
Keywords: adt1.0.0

Comment 6

16 years ago
adt1.0.0+ (on behalf of ADT) for checkin into 1.0
Keywords: adt1.0.0 → adt1.0.0+

Comment 7

16 years ago
Comment on attachment 77056 [details] [diff] [review]
patch v1

a=asa (on behalf of drivers) for checkin to the 1.0 trunk
Attachment #77056 - Flags: approval+
(Assignee)

Comment 8

16 years ago
Fix checked in 
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 16 years ago
Resolution: --- → FIXED

Comment 9

16 years ago
Trunk build 2002-04-04-03: WinMe
Trunk build 2002-04-04-11: Mac 10.1.3
Verified Fixed. (Imported Comm 4.x, Outlook, Outlook Express and Eudora).
Status: RESOLVED → VERIFIED

Comment 10

16 years ago
Branch build 2002-04-19: WinMe, Linux RH 7.1, Mac 10.1.3
Verified Fixed on the branch.

- WinMe: imported Comm 4.x, Eudora, Outlook Express in separate profiles.
(although I had problems imported Outlook even with a Local Folders already
existing but I think this is a separate issue regarding my mapi32.dll file. I'll
reinstall Outlook and log a separate bug if necessary)
- Mac 10.1.1: imported Comm 4.x, Eudora in separate profiles
- Linux RH 7.1: imported Comm 4.x
Keywords: verified1.0.0
(Assignee)

Comment 11

16 years ago
>- WinMe: imported Comm 4.x, Eudora, Outlook Express in separate profiles.
(although I had problems imported Outlook even with a Local Folders already
existing but I think this is a separate issue regarding my mapi32.dll file. I'll
reinstall Outlook and log a separate bug if necessary)

Ninoschka, you dont have to reinstall outlook, try getting the right mapi32.dll 
and put it inyour system directory and then everything should be fine.
Product: MailNews → Core
Product: Core → MailNews Core
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.