can't move a tab while it (or any other tab) is loading

UNCONFIRMED
Unassigned

Status

()

UNCONFIRMED
a year ago
a year ago

People

(Reporter: steve.chessin, Unassigned)

Tracking

53 Branch
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

a year ago
User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.9; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0
Build ID: 20170504105526

Steps to reproduce:

Pick a web page, any web page.
Pick a link in that page, any link.
Right-click (control-click) on the link and select "Open Link in New Tab".
Left-click on the new tab and try to move it while it's loading.


Actual results:

The tab doesn't move while it (or any other tab) is loading. Once all tabs have completed loading, you can move it.


Expected results:

The tab should have moved with the mouse. I note that prior to FF 53 (or was it prior to FF 52?), one could move tabs while they loaded.
Component: Untriaged → Tabbed Browser

Comment 1

a year ago
I can't reproduce it with FF53 on Win 7.

Is it reproducible:
1) in safe mode:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-mode

2) with a fresh profile:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/profile-manager-create-and-remove-firefox-profiles?cache=no
Flags: needinfo?(steve.chessin)
(Reporter)

Comment 2

a year ago
(In reply to Loic from comment #1)
> I can't reproduce it with FF53 on Win 7.
> 
> Is it reproducible:
> 1) in safe mode:
> https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-
> mode

No.

> 
> 2) with a fresh profile:
> https://support.mozilla.org/en-US/kb/profile-manager-create-and-remove-
> firefox-profiles?cache=no

I haven't tried this yet. Given that it doesn't happen in safe mode, is this worth doing?
Flags: needinfo?(steve.chessin)

Comment 3

a year ago
If it works in safe mode, it works probably with a new profile too.
That said, your issue could be related to a faulty add-on.

You can disable your add-ons one by one to find the culprit.
(Reporter)

Comment 4

a year ago
The behavior continues with FF 53.0.3. It's not that the tab won't move; it's that its movement often lags the mouse. I click on the tab and slide the mouse over to where I want the tab and release the mouse button. A few seconds later I get the "thumbnail" image of the tab and it pops to where I released the mouse. At least sometimes that happens. Sometimes nothing seems to happen.
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.