Tapping Send Tab does nothing at all.

RESOLVED WORKSFORME

Status

()

Firefox for iOS
Sync
RESOLVED WORKSFORME
8 months ago
8 months ago

People

(Reporter: Grisha, Unassigned)

Tracking

unspecified
Other
iOS

Firefox Tracking Flags

(fxios8.0+, fxios-v8.0 affected)

Details

(Reporter)

Description

8 months ago
My personal STR:
- install latest nightly (3877)
- sign-in into my largish FXA account, confirm sign-in, start syncing
- go to a web page, click share and select Send Tab

Actual:
- nothing at all happens

Expected:
- something happens!
- If we didn't fetch clients collection, either display a loading UI, or at least a message asking user to wait a bit.
- if we do have a clients collection locally - and maybe even an FxA devices list to filter out stale clients? - allow user to send a tab, knowing that there might be a delay (we need to let the first sync to complete before we can schedule another clients collection sync)

Given that Send Tab _did_ work for folks in today's sync fest, I'm going to assume that trouble begins once you have a non-trivial profile.

Updated

8 months ago
tracking-fxios: --- → ?
Question for QA to verify this bug on both Nightly and the last official Beta.
Flags: needinfo?(catalin.suciu)
I'm able to reproduce this issue in Nightly #3892 running on iPhone 6+ (10.3.2)

1. Login to sync
2. Wait for the initial sync to finish
3. Open a webpage
4. Open Share menu and tap on Send Tab
5. Dismiss the Send Tab screen
6. Open Share menu and tap on Send Tab
7. Repeat step 6 a few times.

Actual Result:
At step 4, Send Tab opens but it says that there are no other devices connected to this account (although there are).
At step 6 and 7, nothing happens. Send Tab does not open. 

This is the console output when following the STR:
https://pastebin.mozilla.org/9024564

In Beta 3833 this issue is not reproducible, but I can reproduce the crash mentioned in https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1362980#c5
status-fxios-v8.0: --- → affected
Flags: needinfo?(catalin.suciu)
This should be fixed in 4069. Could you please check again.

Thank you
Flags: needinfo?(catalin.suciu)

Updated

8 months ago
tracking-fxios: ? → 8.0+
Tested on BB #4136/latest master and this bug is no longer reproducible.

Send Tab opens but is either crashing afterwards or doesn't display the list of connected devices. This is known - see bug 1362980.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 8 months ago
Flags: needinfo?(catalin.suciu)
Resolution: --- → WORKSFORME
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.