Can't move messages from local folders to imap (due to header line of ">From - ...")

NEW
Unassigned

Status

--
major
17 years ago
3 years ago

People

(Reporter: llanero, Unassigned)

Tracking

Trunk
x86
Linux
Dependency tree / graph

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

17 years ago
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.0rc3) Gecko/20020523
BuildID:    2002052309

This is RC3!

I'm trying to move messages to imap folders, sometimes it works, sometimes not.

Reproducible: Always
Steps to Reproduce:
1. select a message
2. right click -> move to -> my imap account -> folder-> folder
3. I get no error message
4. I get no progress
5. I get mail not moved to imap folder

Actual Results:  I can't move my local mail to imap folders

Expected Results:  Window showing progress of moving messages (4 of 26 ...)
An error window if it can not be completed
Delete moved messages if only some get uploaded, so I don't get duplicated ones
when retrying to upload

This is with Mozilla Release Candidate 3

I have used "Mail Backend" because "networking - imap" is giving me "database
error corruption" when trying to enter the bug.

Updated

17 years ago
QA Contact: gayatri → huang

Comment 1

16 years ago
I am never able to move multiple messages from IMAP to local folders. To repeat,
select multiple messages in a folder and try moving. Nothing happens. Moving a
single message works ok and moving messages between IMAP (or local) folders
works ok.

Using Mozilla 1.1 (July 15)

Comment 2

16 years ago
Seeing the same thing using Mozilaa 1.0, Windows.  I can move & copy messages:

1. between various local folders
2. between various imap folders
3. from IMAP to LOCAL

But LOCAL to IMAP copies and moves do not work.  Drag and Drop, as well as using
the right click context sensitive menu, nor the file bar up top.  Individual
mails or grouped have the same behavior -- don't work.

The mozilla icon animates, but no cpu is used (as far as I can tell).  Also,
continued attempts seems to bring the mail client to a weird state w/ regards to
local folders.  After a few times of this I can no longer delete messages from
local folders, and reading them gets flaky (message box doesn't get updated). 
Quitting and restarting the app goes back to normal.

Comment 3

16 years ago
Hi! :-)

I'm using

Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; en-US; rv:1.2b) Gecko/20021007

Moving multiple messages local --> IMAP seems to work, but IMAP --> local
doesn't. I can only copy a single file at a time. 

Comment 4

16 years ago
20021008 trunk build on WIn2K

Moving/Copying multiple messages from local folders to imap are not complete.
Not all of the messages but about 80% of them got moved or copied.

Comment 5

16 years ago
I've used Mozilla 1.0 and 1.2 (and 1.2.1 now) with similar problems: I cannot
move multiple messages from an IMAP subfolder to the local folders. I can move
it one at a time. 

Sometimes, but I won't say always, I can move multiple messages from main IMAP
folder (first level). Sometimes it only allows one at a time. 

I know the initial post complains of not being able to copy in the opposite
direction. I comment on this just in case it could be somehow related.

Comment 6

16 years ago
Mozilla 1.2.1 (Linux) and Netscape 7.0.1 do not permit me to move more than one
message from an IMAP folder to a Local Folder.  One at a time works fine though.

Moving from Local Folder to IMAP works fine.

Comment 7

16 years ago
I see the same problem on 1.3a (2002121217) on Linux.  I can generally copy
anywhere from 5-25 messages before the problem shows up.  I've done much
experimenting, here's what I've found:

- The problem arises whether selecting multiple messages and dragging to the
IMAP folder, selecting multiple messages and choosing the "File" button, or
selecting multiple messages, right-clicking, choosing Move To, then the
destination folder.
- When properly executed the throbber will stop throbbing and the moved messages
will be removed from the folder display.  When hanging, the throbber stops, yet
the selected messages remain in the folder display.  The IMAP log shows the
process ending on a "OK UID FETCH" Completed, but indicates no errors.  This
fetch will have been on one of the messages within the block of selected
messages.  It's as if the IMAP server just quits responding to requests (or
perhaps Mozilla quits sending requests).
- The fastest way to recover is to close the mail window (leaving open a browser
winddow is OK), click on the network connection icon to disconnect, click again
to reconnect, then click on the email icon to reopen a MailNews window (which
will open the Inbox).  At this point I can open the IMAP destination folder I
had been attempting to move messages to and find which was the last message
moved, then go to the source Local Folder, delete the messages which actually
had been moved (but hadn't been properly deleted from the source folder), then
attempt to move another block of messages.
- The destination IMAP folder originally had ~10K messages, but I moved them
into separate folders, leaving about 1000.  The problem continues to occur, so
it doesn't appear to be related to very large folders.
- My IMAP server is Solstice Internet Mail Server 2.0p12

This is a very painful bug which has been around for a long time, let's please
see if this can be addressed.  I'd be happy to provide any other data needed.

Comment 8

16 years ago
Same problem here with Mozilla 1.3.1, I tried to move a large amount of messages
from an (large) (imap) inbox to a local folder. This is the behaviour I'm seeing:
1) Somtimes it moves the messages (the way it should)
2) Sometimes it doesn't do anything. Seems to get worse when a larger amount of
messages is moved.
3) Sometimes it copies the messages but doesn't remove them from my inbox. The
causes (later on) to have multiples of them same message end up in the local folder.

I'm really getting tired of this bug, it has been around for too long now
(almost a year). It really needs fixing!!!!
Flags: blocking1.4?

Comment 9

15 years ago
mozilla1.4 shipped. unsetting blocking1.4 request.
Flags: blocking1.4?

Comment 10

15 years ago
I hope this bug can receive some attention and get fixed before the next release.

Our users connect to the server using IMAP and all folders are on the IMAP
server. eg. Inbox, Sent, Drafts, etc. Some of them like to archive messages by
copying them to a local folder with names like Sent-310603. This bug prevented
them from doing that since we migrated from Netscape 4.7.

Comment 11

15 years ago
When i move messages from my imap folder to one of my local folders, the next 
day when i start up thunderbird 0.5 all the messages i moved the they before, 
are back in the inbox on the imap?
(In reply to comment #0)
> From Bugzilla Helper:
> User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.0rc3) Gecko/20020523
> BuildID:    2002052309
> This is RC3!
> I'm trying to move messages to imap folders, sometimes it works, sometimes 
not.
> Reproducible: Always
> Steps to Reproduce:
> 1. select a message
> 2. right click -> move to -> my imap account -> folder-> folder
> 3. I get no error message
> 4. I get no progress
> 5. I get mail not moved to imap folder
> Actual Results:  I can't move my local mail to imap folders
> Expected Results:  Window showing progress of moving messages (4 of 26 ...)
> An error window if it can not be completed
> Delete moved messages if only some get uploaded, so I don't get duplicated 
ones
> when retrying to upload
> This is with Mozilla Release Candidate 3
> I have used "Mail Backend" because "networking - imap" is giving me "database
> error corruption" when trying to enter the bug.

Comment 12

15 years ago
Could it be that Mozilla tries to move the mail form local to IMAP as it move
from local to local?
The mail server complains "Message contains invalid header"
Invalid like "From - Mon Jan 01 00:30:30 2004" ?

Comment 13

15 years ago
Well... I'm not sure what has changed, but I am no longer encountering this
problem. I upgraded to a new machine and created a new Netscape profile using
Netscape 7.1. I thought I would try moving messages from IMAP to local. And it
works as expected. Could this be an issue with the prefs.js file? Perhaps
something got corrupted or an older entry caused problems? Sorry, I no longer
have the Netscape profile used when I had this problem. That Netscape profile
would have been upgraded from at least Netscape 4, maybe earlier.

Comment 14

15 years ago
(In reply to comment #13)
This bug was reported about moving messages from local to IMAP.
There are other bugs dealing with problems like moving from IMAP to local;
although here are nearly all comments about moving IMAP to local, this bug is
still about moving to IMAP.

Comment 15

15 years ago
Ok. I'll drop out of this thread. I would like to point out that when I made
comment #1 back in 2002 I didn't find anything related to IMAP -> local and
assumed it would be better to add it here assuming an IMAP <-> local bug existed
rather than a separate IMAP -> local bug. I see 242424 (created in 2004) talks
about IMAP -> local now.

Updated

14 years ago
Blocks: 251926

Comment 16

14 years ago
*** Bug 251926 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 17

14 years ago
I can see this happening with Thunderbird 0.7.3 (build 20040803) on Windows.

If I drag a certain message *from* a remote IMAP store to a local folder, I see
these headers added:

From - Wed Oct 13 17:04:54 2004
X-Mozilla-Status: 0011
X-Mozilla-Status2: 00000000
>From - Wed Oct 13 15:20:18 2004
X-Mozilla-Status: 0001
X-Mozilla-Status2: 00000000

I should point out that when I do a 'message source' action via Thunderbird on
the message *before* I drag it from remote to local, these lines already exist:

From - Wed Oct 13 15:20:18 2004
X-Mozilla-Status: 0001
X-Mozilla-Status2: 00000000

So the action of dragging from remote to local causes the first 3 lines (From,
X-Mozilla-Status, X-Mozilla-Status2) to be ignored, then the *same* headers
re-added, then the second "From " line to be escaped with a >.

To the point, now: I can't move any messages containing an escaped envelope-from
line *from* local to remote IMAP, e.g. the reverse direction.

  >From - Wed Oct 13 15:20:18 2004

makes the remote IMAP store say, "Invalid header".

The remote IMAP store is Sendmail's Message Store (sendmail.com), by the way.

Hope this sheds more light. It's rather annoying, since only some messages are
having this problem. Others that *don't* have an escaped >From are able to be
moved to the remote IMAP store without a problem.

I hope to provide some test cases soon. Please change the OS from "Linux" to
"All".. I'm pretty sure this is not specific to a platform.

Comment 18

14 years ago
(In reply to comment #17)

Yes, it is the same experience on Windows.
Product: MailNews → Core

Comment 19

14 years ago
Do I understand that correctly that this bug isn't currently assigned to anyone?
Furthermore the OS should be set to "All".

Updated

14 years ago
Assignee: mscott → sspitzer
QA Contact: huang

Comment 20

14 years ago
I suggest voting on bug 158014 and closing this one. 

Updated

14 years ago
Blocks: 158014

Comment 21

13 years ago
(In reply to comment #14)
> There are other bugs dealing with problems like moving from IMAP to local;
> although here are nearly all comments about moving IMAP to local, this bug is
> still about moving to IMAP.

To those who posted about the separate issue of not being able to move multiple
messages from IMAP to local: that matter was recently resolved (see bug 259656).

Returning to this bug, I can confirm that it happens on Windows. And I agree
with comment 20 that either this bug or bug 158014 should be marked as a
duplicate of the other. They describe the same problem, albeit in slightly
different ways.

I can see why bug 158014 might be favored over this one. The discussion for this
bug has been "polluted" by irrelevant posts about a different issue that should
have been posted as a new bug. However, I think comment 17 to this bug is quite
relevant and should be considered by whoever is working on this problem.
Depends on: 381472
sorry for the spam.  making bugzilla reflect reality as I'm not working on these bugs.  filter on FOOBARCHEESE to remove these in bulk.
Assignee: sspitzer → nobody
QA Contact: backend
Why & when ">From - ..." & duplicated X-Mozill-Status:/X-Mozilla-Status2: are generated is being analyzed by Bug 381472.
And Bug 147191(this bug), Bug 158014, Bug 295672 are bugs for same phenomenon.
I think these three bugs are better to be consolidated to single bug.
Adding ">From " in summary for ease of search.
Summary: Can't move messages from local folders to imap → Can't move messages from local folders to imap (due to header line of ">From - ...")
(Assignee)

Updated

10 years ago
Product: Core → MailNews Core

Updated

10 years ago
Duplicate of this bug: 478602

Updated

10 years ago
Duplicate of this bug: 416166

Comment 27

9 years ago
FYI, this is still an issue in 3.0.4 (Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1.9) Gecko/20100317 Thunderbird/3.0.4).  Tried to do a large local folder to server move and failed miserably.

Is it possible to add code to the compact routines to simply not copy any header line that starts with "> From -"?  Then all I have to do is compact all my folders and problem solved.

Updated

7 years ago
Duplicate of this bug: 469222

Updated

3 years ago
Duplicate of this bug: 295672

Updated

3 years ago
Duplicate of this bug: 158014
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.