Calling resume on a running AudioContext results that the 'sound-playing' icon hides

RESOLVED FIXED in Firefox 63

Status

()

defect
P2
normal
Rank:
15
RESOLVED FIXED
9 months ago
9 months ago

People

(Reporter: miserlou, Assigned: alwu)

Tracking

61 Branch
mozilla64
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(firefox63 fixed, firefox64 fixed)

Details

Attachments

(2 attachments)

Reporter

Description

9 months ago
User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.13; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
Build ID: 20180807170231

Steps to reproduce:

Go to BitMidi.com. Play a MIDI file. Now play another MIDI file. Now play _another_ MIDI file. You will see that the "mute" icon on the tab has disappeared, and right-click-Mute-Tab no longer works. There is now no way to stop the sweet, sweet sound of 90s MIDI.


Actual results:

This has been confirmed by two others: https://news.ycombinator.com/item?id=17931759


Expected results:

This shouldn't happen.

Updated

9 months ago
Component: Untriaged → Audio/Video: Playback
Product: Firefox → Core

Comment 1

9 months ago
Hi Rich, 

Thanks for reporting this issue.

Reproducible with the following specs:

Version 64.0a1
Build ID: 20180912100128
Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.13; rv: 64.0) Gecko/20100101 Firefox/64.0
Status: UNCONFIRMED → NEW
Ever confirmed: true
Alastor, didn't you work on this? Could you take a look?

P2 for now but feel free to change as appropriate.
Rank: 15
Flags: needinfo?(alwu)
Priority: -- → P2
Assignee

Comment 3

9 months ago
Sure, I will take a look, thanks.
Assignee: nobody → alwu
Flags: needinfo?(alwu)
Assignee

Updated

9 months ago
Summary: Playing Multiple Audio Files via WebAssembly in Sequence Breaks "Mute Tab" → Calling resume on a running AudioContext results that the 'sound-playing' icon hides
Assignee

Comment 4

9 months ago
When calling resume() on a running AudioContext, there is no need to discard current AudioChannelAgent and then create a new one.
Assignee

Comment 5

9 months ago
add test.
Assignee

Updated

9 months ago
Comment on attachment 9008870 [details]
Bug 1489375 - part1 : do not recreate AudioChannelAgent.

Paul Adenot (:padenot) has approved the revision.
Attachment #9008870 - Flags: review+
Comment on attachment 9008872 [details]
Bug 1489375 - part2 : add test.

Paul Adenot (:padenot) has approved the revision.
Attachment #9008872 - Flags: review+

Comment 8

9 months ago
Pushed by alwu@mozilla.com:
https://hg.mozilla.org/integration/autoland/rev/6020749b4bd1
part1 : do not recreate AudioChannelAgent. r=padenot
Assignee

Comment 10

9 months ago
Uplift reminder.
Flags: needinfo?(alwu)

Comment 11

9 months ago
bugherder
https://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/6020749b4bd1
https://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/aca62b00f1e4
Status: NEW → RESOLVED
Closed: 9 months ago
Resolution: --- → FIXED
Target Milestone: --- → mozilla64
Assignee

Comment 12

9 months ago
Comment on attachment 9008870 [details]
Bug 1489375 - part1 : do not recreate AudioChannelAgent.

Approval Request Comment
[Feature/Bug causing the regression]: Bug 1195051
[User impact if declined]: The sound indicator won't show anymore 
[Is this code covered by automated tests?]: Yes
[Has the fix been verified in Nightly?]: No
[Needs manual test from QE? If yes, steps to reproduce]: No
[List of other uplifts needed for the feature/fix]: also uplift patch 2
[Is the change risky?]: No
[Why is the change risky/not risky?]: This patch avoids AudioContext disconnecting with the sound-icon related systems, it only affects icons showing
[String changes made/needed]: No
Flags: needinfo?(alwu)
Attachment #9008870 - Flags: approval-mozilla-beta?
Comment on attachment 9008870 [details]
Bug 1489375 - part1 : do not recreate AudioChannelAgent.

Minimal patch fixing a well defined P2 bug, uplift approved for 63 beta 9, thanks.
Attachment #9008870 - Flags: approval-mozilla-beta? → approval-mozilla-beta+
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.