Always display SimpChinese font as bold looking face

VERIFIED FIXED

Status

()

defect
VERIFIED FIXED
17 years ago
17 years ago

People

(Reporter: amyy, Assigned: shanjian)

Tracking

({intl, regression})

Trunk
x86
Windows 2000
Points:
---
Dependency tree / graph

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [adt3])

Attachments

(2 attachments)

Reporter

Description

17 years ago
Reproduce on: 06-24 1.0.0 branch build on Win2k-Traditional Chinese.
              N7.0PR1 on win2k-TC.

Not reproduce on: N6.23 on win2k-TC.

When load any SimpChinese page, or Compose a page that contains SimpChinese
characters in Composer, all the SimpChinese characters are displayed as "bold"
face looking.  In Composer, if you select those characters and bold them, you
will see them are showing more "bold".
Reporter

Comment 1

17 years ago
Reporter

Comment 2

17 years ago
It's bad for those traditional win2k users to visit simpChinese pages, as well
as use Composer to edit a page that contains SimpChinese characters.

Nominate it as nsbeta1.
Keywords: intl, nsbeta1
QA Contact: ruixu → ylong
Summary: Always display SimpChinese font as bold looking face → Always display SimpChinese font as bold looking face
Reporter

Comment 3

17 years ago
This is a regression from N6.23, and the default font for SimpChinese between
N6.23 and N7.0 are both set to "NSimSun".
Keywords: regression
Reporter

Comment 4

17 years ago
Actually, it's some thing wrong with the font setting in Preferences:
When I check the font for SimpChinese is setting to NSimSun in Preferencese by
default, then I click "Cancel" button, I will see the problem.
If I Click "OK" in Preferences after I check the SimpChinese, then the font will
display fine and the "bold" face will go away.
Assignee: yokoyama → shanjian
Assignee

Comment 5

17 years ago
Posted patch patchSplinter Review
"MS Song" was named to be "SimSun" on win2k.

Comment 6

17 years ago
this is a polish bug on a non target platform . It is a very safe patch but I
won't push hard for this one. 
Blocks: 141008
Keywords: nsbeta1nsbeta1+
Whiteboard: [adt3]
Assignee

Comment 7

17 years ago
frank, how about put your r= here?
Status: NEW → ASSIGNED

Comment 8

17 years ago
Comment on attachment 88985 [details] [diff] [review]
patch

r=ftang . please get sr= and land to the trunk asap.
Attachment #88985 - Flags: review+
Assignee

Comment 9

17 years ago
blizzard, could you sr this bug?
Comment on attachment 88985 [details] [diff] [review]
patch

Assuming you've tried this on the various windows platform, this looks fine.
sr=blizzard
Attachment #88985 - Flags: superreview+
Assignee

Comment 11

17 years ago
fix checked into trunk.
Status: ASSIGNED → RESOLVED
Closed: 17 years ago
Resolution: --- → FIXED
Reporter

Comment 12

17 years ago
On 06-27 trunk build / Win2k-TC:
The display of SimpChinese characters in browser is not bold anymore, however,
it still bold in Composer window when I turn on IME typing some SimpChinese
words or copy/paste from other places.

I'm re-open this one in order to get better fix.
Status: RESOLVED → REOPENED
Resolution: FIXED → ---
Assignee

Comment 13

17 years ago
I talked with ylong over the phone, if she set encoding to be chinese, display
will be fine. She agreed that this is not a problem any more. 
Status: REOPENED → RESOLVED
Closed: 17 years ago17 years ago
Resolution: --- → FIXED
Reporter

Comment 14

17 years ago
Mark as verified cause user should set right encoding first when editing a
chinese page in Composer.
Status: RESOLVED → VERIFIED
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.