Encrypted forwarded inline messages are not readable

VERIFIED FIXED

Status

MailNews Core
Security: S/MIME
VERIFIED FIXED
16 years ago
9 years ago

People

(Reporter: Charles Rosendahl, Assigned: Stephane Saux)

Tracking

1.0 Branch
x86
Mac OS X

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Attachments

(1 obsolete attachment)

(Reporter)

Description

16 years ago
This is a Mac only problem (all OS versions).  Kai mentioned that he has yet to
receive a Mac, so we need some mac help on this.

Forwarding encrypted messages inline results in the attachment of a p7m file (an
encrypted block) and no viewable text within the inline message.

Replying and forwardingas attachments have no problem.
(Reporter)

Comment 1

16 years ago
Steps:
1. create/find an encrypted message and send it to yourself (if creating it).
2. select the message and choose to forward as inline (notice the p7m attachment
and the inability to see what you are forwarding)
3. Send it to yourself
4. view the forwarded message.  The same view in the compose window is the view
seen in the viewing pane.

Expected behavior:
When composing and viewing, there should be no attachment, and the entire body
should be viewable.
I can look into it...

Comment 3

16 years ago
Reading the bug description, it looks very similar to bug 141730. Bug 141730 is
known and happens on all platforms.

Charles, you say you only see this on Mac now?
(Reporter)

Comment 4

16 years ago
Let me correct my comment 1.

Kai is correct in many respects - the behavior I am describing is 141730 and
happens on all platforms and is the more serious issue.

Here is the mac specific problem, which might be less of an issue since I am
forwarding the message to myself.  On linux and Windows, you can view the
contents of the forwarded message since all messages contained are encrypted
with my cert.  On the Mac, I can only see the outermost envelope.

So it appears that the mac behavior is to treat the inline message as a black
box whether or not you have the cert to decrypt it.  On linux/windows, nested
decryption appears to be taking place (i think).
Severity: major → normal
The Mac has some specific code to decode apple double patr, maybe it somehow
interferes with smime!
Created attachment 91197 [details] [diff] [review]
Proposed fix, v1 (need more work)

I have ported back from Nova missing code to make forward inline of encrypted
message works again. I found that if I forward inline an encrypted message and
then forward inline the forwarded message, it crash!
I think the patch I posted is more for bug 141730!

Also the crash occurs when I first forward as attachment an encrypted message
and then forward the new message inline. Looks like I overwrite the memory which
give me some random crash...
Comment on attachment 91197 [details] [diff] [review]
Proposed fix, v1 (need more work)

this patch has been moved into bug 141730
Attachment #91197 - Attachment is obsolete: true

Comment 9

16 years ago
If I understand correctly, this bug will be fixed once we have correctly fixed
bugs 141730?
Depends on: 141730
I am not sure. But me must first fix bug 141730...

Updated

16 years ago
Keywords: nsbeta1

Comment 11

16 years ago
Charles, can you please test whether this is fixed with today's trunk build?
as far I can tell, this is fixed for me.
(Reporter)

Comment 13

16 years ago
Fixed and verified with the fix for bug 141730.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 16 years ago
Resolution: --- → FIXED
(Reporter)

Comment 14

16 years ago
.
Status: RESOLVED → VERIFIED
(Reporter)

Comment 15

16 years ago
Reopening this - as it is really bug 141730 for the Mac.

Using the 20021204 OSX Trunk build, this problem has resurfaced.  Replies appear
to still be working.
Status: VERIFIED → REOPENED
Flags: blocking1.3a?
Keywords: regression
Resolution: FIXED → ---
(Reporter)

Comment 16

16 years ago
Verifying again.  Not reopened.
Status: REOPENED → RESOLVED
Last Resolved: 16 years ago16 years ago
Keywords: regression
Resolution: --- → FIXED
(Reporter)

Comment 17

16 years ago
.
Status: RESOLVED → VERIFIED

Updated

16 years ago
Flags: blocking1.3a?

Updated

14 years ago
Component: Security: S/MIME → Security: S/MIME
Product: PSM → Core

Updated

10 years ago
Version: psm2.3 → 1.0 Branch

Updated

9 years ago
Component: Security: S/MIME → Security: S/MIME
Product: Core → MailNews Core
QA Contact: carosendahl → s.mime
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.