Closed Bug 1740110 Opened 6 months ago Closed 6 months ago

When configuring manually, cannot change port for SMTP settings. "Done" button inactive.

Categories

(Thunderbird :: Account Manager, defect)

Thunderbird 91
x86_64
Windows 10
defect

Tracking

(Not tracked)

RESOLVED DUPLICATE of bug 1735938

People

(Reporter: thenterprises2, Unassigned)

Details

User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/95.0.4638.69 Safari/537.36

Steps to reproduce:

When adding a new mail account, autoconfigure fails, so I have to manually configure. Unfortunately, SMTP settings do not allow me to update the port number for STARTTLS. "Re-test" wipes the port number back to zero OR wipes connection security to none, and "Done" is inactive. This happens whether Thunderbird is in online or offline mode.

Actual results:

If I try to "Re-test," the port remains at 587, but the connection security is set to "none." I receive a message "Thunderbird failed to find the settings for your email account.

Expected results:

STARTTLS should populate the port with 587. "Done" should be active.

Component: Untriaged → Networking: SMTP
OS: Unspecified → Windows 10
Product: Thunderbird → MailNews Core
Hardware: Unspecified → x86_64
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Closed: 6 months ago
Component: Networking: SMTP → Account Manager
Product: MailNews Core → Thunderbird
Resolution: --- → DUPLICATE
Duplicate of bug: 1735938
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.