Mail doesn't ask for username and password when sending Email, required by mail server

RESOLVED EXPIRED

Status

MailNews Core
Networking
--
major
RESOLVED EXPIRED
16 years ago
10 years ago

People

(Reporter: Mark Joyal, Assigned: (not reading, please use seth@sspitzer.org instead))

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Attachments

(1 attachment)

(Reporter)

Description

16 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.2) Gecko/20021126
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.2) Gecko/20021126

My mail server requires authentication to send email, I've set Mozilla Mail up
to ask for this information when I send mail, but it doesnt ask it just returns
an error from the server that Authentication is required.

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. Setup Mail to ask for Authentication
2. Attempt to send mail through secure server
3.

Actual Results:  
Failure to send email, Error message from mail server "Authentication Required".

Expected Results:  
Prompted for a username / password

Comment 1

16 years ago
Reporter, what was the error message from the server ? And what type of server
is it :

- SMTP with AUTH-LOGIN (see bug 170872 comment 2)
- POP before SMTP (see bug 81387)

Comment 2

16 years ago
->Mailnews
Component: Browser-General → Networking: MailNews General
Product: Browser → MailNews
(Reporter)

Comment 3

16 years ago
Error from server was only : "Authentication Required"
Mail Server was MDeamon Pro version 6

Updated

16 years ago
Summary: Mail doesnt ask for user name and password when sending Email, required by mail server → Mail doesn't ask for username and password when sending Email, required by mail server
Created attachment 117313 [details]
mail server password unprompted

unable to use Mozilla mail

Comment 5

15 years ago
Mark, can you still reproduce this with a current nightly build or Mozilla 1.6? 
Assignee: asa → sspitzer
QA Contact: asa → grylchan
Product: MailNews → Core
This is an automated message, with ID "auto-resolve01".

This bug has had no comments for a long time. Statistically, we have found that
bug reports that have not been confirmed by a second user after three months are
highly unlikely to be the source of a fix to the code.

While your input is very important to us, our resources are limited and so we
are asking for your help in focussing our efforts. If you can still reproduce
this problem in the latest version of the product (see below for how to obtain a
copy) or, for feature requests, if it's not present in the latest version and
you still believe we should implement it, please visit the URL of this bug
(given at the top of this mail) and add a comment to that effect, giving more
reproduction information if you have it.

If it is not a problem any longer, you need take no action. If this bug is not
changed in any way in the next two weeks, it will be automatically resolved.
Thank you for your help in this matter.

The latest beta releases can be obtained from:
Firefox:     http://www.mozilla.org/projects/firefox/
Thunderbird: http://www.mozilla.org/products/thunderbird/releases/1.5beta1.html
Seamonkey:   http://www.mozilla.org/projects/seamonkey/
This bug has been automatically resolved after a period of inactivity (see above
comment). If anyone thinks this is incorrect, they should feel free to reopen it.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 13 years ago
Resolution: --- → EXPIRED
Product: Core → MailNews Core
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.