Closed Bug 18523 Opened 20 years ago Closed 20 years ago

Non-ascii chars are garbled when viewing a web page from an inserted link

Categories

(MailNews Core :: Internationalization, defect, P3)

x86
Windows NT
defect

Tracking

(Not tracked)

VERIFIED WORKSFORME

People

(Reporter: marina, Assigned: rhp)

References

()

Details

Attachments

(1 file)

Steps to reproduce:
-open new mail composition window;
-go Insert|Link...
-type the above URL, ok' the dlgbox;
-change the Encoding to Latin-1 (it's a french page);
-send the message and get it in 5.0 and 4.6
-click on the inserted link;
//note: all accented chars are garbled in 5.0 but are displaying correctly in
4.x
Assignee: nhotta → rhp
The message was generated and sent correctly. This is a viewing problem.
I think this is a known problem but I am not sure if any bug has been filed.
Internally, all messages and attachments are covnerted to UTF-8 for viewing. But
this case (click the inline link) does not go through the conversion (to UTF-8)
but the frame expects UTF-8 so it shows garbage there.
Reassign to rhp.
I'm not clear on the spec for inline viewing of URL links.
I thought that rhp said earlier that inline viewing (as opposed to
browser view) of links will not be supported. This comment came when we were
having problem displaying EUC attachment with our auto-detector.

So we are failing to display this page inline.
(Note that Netscape Home Page for French which has Latin 1 meta tag
  displays Ok inline. I wonder if charset menu change should not be able
  to handle this case if the menu override is put in.)
Status: NEW → RESOLVED
Closed: 20 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
Now that mscott has URL dispatching working, you should enable it via the debug
menu on the browser and try this again. When you do, the link should load the
same way it does off the web which is fin.

- rhp
QA Contact: momoi → marina
Over to marina for verification.
verified in 2000-02-01-08 M14 build
Status: RESOLVED → VERIFIED
Product: MailNews → Core
Product: Core → MailNews Core
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.