Connection handle with multiple folders does not work with more than four folders

RESOLVED EXPIRED

Status

MailNews Core
Networking: IMAP
RESOLVED EXPIRED
14 years ago
10 years ago

People

(Reporter: Andrew Brady, Assigned: Bienvenu)

Tracking

Trunk
x86
Windows 2000

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Attachments

(1 attachment)

(Reporter)

Description

14 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7) Gecko/20040616
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7) Gecko/20040616

I have an IMAP account with multiple folders. These folders happend to be
subfolders but I don't thin that is related. I have INBOX, INBOX.Drafts,
Inbox.Sent, Inbox.SPAM, Inbox.Trash, etc. If I view the first four folders,
everything works ok. As soon as I view other folders, nothing happens. Enabling
the IMAP debug and doing a tcpflow trace on the imap server, shows that no imap
communication occurs for the problem folders. The problem is not specific to
certain folders. If I restart mozilla and start off viewing a different set of
folders, then the first four folders work ok, subsequent folders don't work.

Reproducible: Always
Steps to Reproduce:
1. Start Mozilla MailNews
2. Click folder 1. Ok.
3. Click folder 2. Ok.
4. Click folder 3. Ok.
5. Click folder 4. Ok.
6. Click folder 5. Nothing.
7. Click folder 4. Ok.
8. Click folder 5. Nothing.
9. Click folder 6. Nothing.
10. Click folder 3. Ok.
(Reporter)

Updated

14 years ago
Summary: Connection handle with multiple folders → Connection handle with multiple folders does not work with more than four folders
(Reporter)

Comment 1

14 years ago
Created attachment 152609 [details]
Moz IMAP proto debug on Mozilla side

Comment 2

14 years ago
Edit->Mail&Newsgroup Account Settings
Select "Server Settings" for your account
Click on the [Advanced] button

In the IMAP tab, what is the setting for Maximum number of server connections to
cache?

Comment 3

14 years ago
Possible reason:

Bug-ID: 71792 http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=71792

"IMAP Courier - if we exceed number of connections allowed for our IP address,
subsequent connection attempts fail silently."

(Reporter)

Comment 4

14 years ago
The number of IMAP connections to cache was originally 5. I tried it at 10 and 0
but this did not change the effect.

We are using Courier which works fine, in this respect, with Moz 1.7 under linux.
(Reporter)

Comment 5

14 years ago
I've just tried with max connections equal to 4 and this solves the problem.

So, this is probably a dup, as suggested, of

   http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=71792

There were no warning dialogs though. Just a failure to read the folders on IMAP.

The reason it worked on linux (my usual OS), is that (at some time past) I
had reduced the no of max connections to 2.

The courier configuration is set to MAXPERIP=4, which I will arrange, if
possible to have increased.

Thanks, Andy
Product: MailNews → Core
This is an automated message, with ID "auto-resolve01".

This bug has had no comments for a long time. Statistically, we have found that
bug reports that have not been confirmed by a second user after three months are
highly unlikely to be the source of a fix to the code.

While your input is very important to us, our resources are limited and so we
are asking for your help in focussing our efforts. If you can still reproduce
this problem in the latest version of the product (see below for how to obtain a
copy) or, for feature requests, if it's not present in the latest version and
you still believe we should implement it, please visit the URL of this bug
(given at the top of this mail) and add a comment to that effect, giving more
reproduction information if you have it.

If it is not a problem any longer, you need take no action. If this bug is not
changed in any way in the next two weeks, it will be automatically resolved.
Thank you for your help in this matter.

The latest beta releases can be obtained from:
Firefox:     http://www.mozilla.org/projects/firefox/
Thunderbird: http://www.mozilla.org/products/thunderbird/releases/1.5beta1.html
Seamonkey:   http://www.mozilla.org/projects/seamonkey/
This bug has been automatically resolved after a period of inactivity (see above
comment). If anyone thinks this is incorrect, they should feel free to reopen it.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 13 years ago
Resolution: --- → EXPIRED
Product: Core → MailNews Core
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.