Wrong URL encoding when copying and pasting email address: '@' -> '%40'

RESOLVED WORKSFORME

Status

()

RESOLVED WORKSFORME
14 years ago
14 years ago

People

(Reporter: matthias_spanier, Assigned: bugzilla)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(URL)

(Reporter)

Description

14 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; de-DE; rv:1.7.5) Gecko/20041122 Firefox/1.0
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; de-DE; rv:1.7.5) Gecko/20041122 Firefox/1.0

Cf. thread in <de.comm.software.mozilla.browser> starting with
<422181BE.3000008@matthias.spanier.dialin.t-online.de>. (BTW, in that thread I
mentioned the problem with WinXP Pro, but it is just the same for Win2000 Pro
which I am working with now.)

Firefox 1.0 together with the extensions
| ConQuery 1.5.1
| ChromEdit 0.1.1.1

Start FireFox.
Display the URL
<http://www.google.de/groups?hl=de&lr=&selm=1ta0u1ea80y6i.dlg%40borumat.de>.
You will get the following text:

| [...]
| Von:Andreas Borutta <$email-address>
| Betrifft:Re: TB 1.0 Quote Character
| [...]

Right-click on that email address. In the context menu, choose
| E-Mail-Adresse kopieren
(i.e. "Copy email address").
Open another Firefox window. Call the URL
<http://www.google.de/advanced_group_search?hl=de>.
In the field
| Nur Beiträge ausgeben vom Autor
press Ctrl+V in order to paste the copied email address.
In the pasted email address, the character '@' has been replaced by '%40'.
If you do not pay attention to that and start the Google search, you wonder why
that are no results.

As I was told in the thread mentioned above, a priori Google is responsible for
that problem as they apply URL-encoding (of '@' by '%40') even in mailto:-URIs,
although such URL-encoding of mailto:-URIs is not permitted.
But I was also told that other browsers, e.g. Seamonkey, provide a workaround
solution to this Google behaviour. Thus I hope Firefox also could provide a
workaround solution in future releases.


Reproducible: Always

Comment 1

14 years ago
WFM:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.6) Gecko/20050223
Firefox/1.0.1
(Reporter)

Comment 2

14 years ago
Thanks.

As it works for you, I will wait until a stable German version of Firefox 1.0.1
(or later) will be available. I do not ask for a solution in FF 1.0.

Closing this bug. 
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 14 years ago
Resolution: --- → FIXED

Updated

14 years ago
Status: RESOLVED → UNCONFIRMED
Resolution: FIXED → ---

Updated

14 years ago
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 14 years ago14 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.