German Umlauts don't work in IMAP-Prefs

NEW
Unassigned

Status

14 years ago
9 years ago

People

(Reporter: bugzilla, Unassigned)

Tracking

x86
Windows XP

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

14 years ago
German Umlauts don't work here:

user_pref("mail.server.server1.trash_folder_name", "Gelöschte Objekte");

IMAP-Server is Microsoft Exchange Server 2003

The folder is not shown. Still the default "Trash" folder in charge.
(Reporter)

Comment 1

14 years ago
(In reply to comment #0)
> German Umlauts don't work here:
> 
> user_pref("mail.server.server1.trash_folder_name", "Gelöschte Objekte");
> 
> IMAP-Server is Microsoft Exchange Server 2003
> 
> The folder is not shown. Still the default "Trash" folder in charge.

German Umlauts even don't work in Bugzilla. What was written in the pref is:
"Gelöschte Objekte"
(Reporter)

Comment 2

14 years ago
I tried more and found out:
An Umlaut is not the problem ("Gel&APY-scht") is ok.
A Space is as well ok ("Geloeschte Objekte") is ok.

An Umlaut and a Space confuses TB ("Gel&APY-schte Objekte" and
"Gel&APY-schte%20Objekte") don't work.

Can anyone confirm?
QA Contact: preferences

Updated

10 years ago
Assignee: mscott → nobody

Comment 3

9 years ago
I can kind-of confirm on TB 3b2... first, I had the same problems as you mentioned with my user folders on googlemail imap, then they showed correctly a few minutes later, possibly after downloading messages (but that's speculation on my part). Tried adding a new label in googlemail, showed up correctly in the subscriptions manager and the main folder tree. Tried the other way round, adding a folder in TB and seeing what happens in google, no problems there either... 

So I had the same problem but I can't reproduce it.

Comment 4

9 years ago
I forgot to mention that the folders I added also had diacritics in the names, obviously.
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.