"Posting message" remains indefinitely when posting newsgroup message

RESOLVED WORKSFORME

Status

Thunderbird
Message Compose Window
RESOLVED WORKSFORME
13 years ago
11 years ago

People

(Reporter: Ethan T, Assigned: Scott MacGregor)

Tracking

x86
Windows XP

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

13 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.10) Gecko/20050716 Firefox/1.0.6
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.10) Gecko/20050716 Firefox/1.0.6

When posting a newsgroup message to an SSL-enabled server (GA Tech's campus
server), Thunderbird will stall *sometimes*, getting stuck on the "Posting
message ..." dialog. Hitting cancel will make the dialog go away, but the
progress bar continues to move in the bottom of the main Tbird window. Errors
continue as I close Tbird (read the steps to reproduce), but when I run it again
and check the newsgroup, the message appears, having been sent *successfully*.

I assume this is some sort of bug in closing the NNTP connection, or in the SSL
handling. Again, it's important to note that this simply happens "sometimes",
under identical conditions as best I can reproduce them.

Reproducible: Sometimes

Steps to Reproduce:
1. Start newsgroup post
2. Send
   TBird says "Posting message ..." forever
3. Click Cancel
   TBird makes dialog go away, continues to "think" as indicated by the progress
bar in the main window
4. Close message
   TBird says "Message has not been sent. Do you want to save the message in the
Drafts folder?"
5. Click "Save" or "Don't Save" ... doesn't matter, just get rid of the message
window
   TBird continues to "think"
6. Close TBird
   TBird gives error message: "There was an error copying the message to the
Sent folder. Retry?"
7. Clicking OK continues to give the error, so click Cancel
   Message Composition window reappears with message: "The message was sent
successfully, but could not be copied to your Sent folder. Would you like to
return to the compose window?"
8. Click Cancel
9. Rerun TBird
10. Check newsgroup
   Message is there, posted successfully
11. Check Sent Items
   Message is not there

Actual Results:  
The message is posted successfully, but only *after closing TBird* and after
dodged several errors. However, the message is not properly saved to the Sent
folder.

Expected Results:  
Posted the message without an error, and saved to Sent folder.

This bug sounds similar to bug 253523, but that mentions using INN2 which is
something I'm not using. This is straight-up Thunderbird 1.0.6.
QA Contact: message-compose

Comment 1

11 years ago
WFM version 3.0a1pre (2007082704)
Please reopen if you see otherwise using a current version

"posting message" appears in the status area of the compose window, not in the mail main window status area
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 11 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
Version: unspecified → 1.0
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.