Status

RESOLVED INCOMPLETE
13 years ago
10 years ago

People

(Reporter: geocache, Unassigned)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: closeme 2008-09-11)

(Reporter)

Description

13 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.7.10) Gecko/20050716 Firefox/1.0.6
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.7.10) Gecko/20050716 Firefox/1.0.6

In the address book there are a three somewhat related issues when working with groups and managing email address that I would like looked into please. 

The second one only seems to be reproducable with large email lists, I have one with over 700 emails in it)

1-If I enter an email address in my list with , when the address shows in the To: window it has added characters, example, if address is in the Display window like this John Smith, Office, in the email window like this Johnsmithoffice@office.com when you write a message it shows in the To: window "John Smith, Office" <johnsmithoffice@office.comx>. Seems to send ok though, just added characters.

2-If I enter an email address in my larger lists (I have one with over 600 emails) should an addess be stored like so, using parentesis, in Display John Smith (Office in Town) in Email Johnsmithoffice@office.comx and you send it to several addresses at once, I try to use emial groups of 60, the addresses that have parentesis in the display name show up in the To: box like so, John Smith (Office in Town) <"johnsmithoffice"@office.comx> with the quotation marks added and this causes it to fail as the address is not correct anymore. Also when you send it acts like it is going but the smtp server will not accept it and it times out as that is an incorrect address obviously. You can edit it in the To: window but it is saved in the address book as "Johnsmithoffice"@office.comx.

3-When working with Email Groups, if there are any names that have the same email address, they are not copied into the group. I have a few folks that use the same email address (yes I know they get the same email twice, but it works for them), so when I have say like this, John Smith, Johnsmithoffice@office.comx and Mary Smith, Johnsmithoffice@office.comx and move both of these to a sub group only one of them is copied to the group (the X items copied on the bottom left indicates correctly but it doesn't actually copy them both).

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.Steps are in the Details
2.
3.

Actual Results:  
Same as above

Expected Results:  
The names should be left as entered, in Display whatever is entered should be left alone. The address book does not handle commas and ()'s properly when used in the display entry.
When moving addresses to sub groups they should move into that sub group even if there are names with duplicate email addresses.

Comment 1

13 years ago
(In reply to comment #0)
> When moving addresses to sub groups they should move into that sub group even
> if there are names with duplicate email addresses.

Related to Suite bug 189895?
(In reply to comment #1)
> (In reply to comment #0)
> > When moving addresses to sub groups they should move into that sub group even
> > if there are names with duplicate email addresses.
> 
> Related to Suite bug 189895?
> 
I think that part is a closer to bug 236890

Comment 3

12 years ago
I've noticed related behavior on my installation of Thunderbird 1.5.0.4 under Windows XP.

Basically, I have multiple e-mail addresses in the "Additional Email" field for some entries in my Address Book. They are entered as a comma-separated list of addresses.

If I create a new e-mail by clicking on the link in the Address Book card, the addresses are copied into the new e-mail as separate To: addresses, and everything is fine.

On the other hand, if I create a blank e-mail and use auto-complete to pull up the multiple addresses, the first e-mail address in the list gets quotes added to it.

To wit:

Display Name: Test
Additional Email: test@example.com, test2@example.com, test3@example.com

Clicking on the link in the Address Book results in:
To: test@example.com
To: test2@example.com
To: test3@example.com

Clicking on Write to create a new e-mail, and typing Tes in the To: header to use auto-complete results in:
To: Test <"test"@example.com, test2@example.com, test3@example.com>

If the Additional Email field only contains a single address, this problem does not occur.

HTH

Comment 4

12 years ago
#3 is bug 189895
#2 WFM version 3 alpha 1 (20070110)  using a small mail lisst

Updated

10 years ago
Assignee: mscott → nobody
Reporter, does the issue still occur in the latest supported 2.0.0.x / Shredder trunk nightlies?

(1.5.0.x is now end-of-life and the latest supported 2.0.0.x is version 2.0.0.16)
Whiteboard: closeme 2008-09-11
RESO INCO per lack of response to question in last comment. If you feel this change was made in error, please respond to this bug with your reasons why.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 10 years ago
Resolution: --- → INCOMPLETE
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.