Adobe Reader 8 Produces Unexpected Behavior in Firefox 2.0

RESOLVED WORKSFORME

Status

()

RESOLVED WORKSFORME
12 years ago
11 years ago

People

(Reporter: jereme.goblue, Unassigned)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(URL)

(Reporter)

Description

12 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

I installed Adobe Reader 8.  After installing the program and browsing the web, whenever I encountered a href tag pointing to a pdf file (see example url provided), clicking on the link just downloaded the pdf to my desktop (no download notification, no save dialog, the new tab would flash for a second then close).  My setting are configured to open in a new tab.  I tried all of the options in Tools->Options->Downloads and couldn't get the pdf's to open in a new tab.

I uninstalled Adobe Reader 8 and rolled back to Adobe Professional 7.0.8.  Tried the same links again in Firefox, the expected behavior worked, clicking on href's to pdf's opened the pdf in a new tab.

Everything works fine in IE7.  Clicking on PDF's with Adobe 8 installed opened the PDF in a new browser window.

I'm guessing that this is an Adobe issue, just thought you should be aware of the issue that we are experiencing.

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.Install Adobe Reader 8
2.Browse to provided URL
3.Click on PDF link in the body of the web page
4.If nothing happens, look on your desktop for the file

Actual Results:  
The PDF files were downloaded to my desktop, with no warning and without opening in a new tab.

Expected Results:  
The PDF should have opened in a new tab.
WFM using Minefield and Reader 8, with a clean profile/no extensions.

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9a1) Gecko/20061207 Minefield/3.0a1 Firefox ID:2006120704 [cairo]
(Reporter)

Comment 2

11 years ago
Today I installed Adobe Reader 8 with Firefox 2.0.0.3 <http://2.0.0.3>.
None of the behaviors as reported in my ticket occurred.  Everything
worked as I expected.

Thanks again.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 11 years ago
Resolution: --- → FIXED
-> worksforme

(Fixed mean in bugzilla that a code change happened like a patch or so)
Resolution: FIXED → WORKSFORME
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.