If you think a bug might affect users in the 57 release, please set the correct tracking and status flags for Release Management.

unicode file name not preserved by Send To (MAPI)

NEW
Unassigned

Status

Thunderbird
Message Compose Window
--
major
11 years ago
a year ago

People

(Reporter: Michael Osipov, Unassigned)

Tracking

({l12y})

Trunk
x86
Windows 2000

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Attachments

(1 attachment)

(Reporter)

Description

11 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.9) Gecko/20061206 Firefox/1.5.0.9
Build Identifier: 1.5.0.9

mailing a unicode-named file with TB the name gets chopped off!

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
(Reporter)

Comment 1

11 years ago
Created attachment 255482 [details]
failure

the file in the folder you see is the one I have attached through send to -> email

the result is visible in the background

Comment 2

11 years ago
I'm not sure how you got to that state.  With 1.5.0.9, the results I see with a Unicode filename (and an en-US Windows install) replaces every character that doesn't fit in Windows-1252 with an '_'.

With 2.0, the name appears correctly in the compose window, but still can't be sent; this is bug 332110.
(Reporter)

Comment 3

11 years ago
Mike,

all I did was: right click on the file -> send to -> email -> there TB pops up with a new compose window which already contains the attached file with altered name!

Comment 4

11 years ago
OK, I see that.  Thanks for the clarification.

Reproduced with TB 2b2-0217 and 3a1-0214, Win2K.
Status: UNCONFIRMED → NEW
Ever confirmed: true
OS: Windows XP → Windows 2000
Summary: unicode file name are not preserved by TB → unicode file name not preserved by Send To (MAPI)
Version: unspecified → Trunk
(Reporter)

Comment 5

11 years ago
Mike,

great you could reproduce it!

hope this will be fixed for 2.0

Updated

9 years ago
Assignee: mscott → nobody
michael-o, do you find this fixed in
ftp://ftp.mozilla.org/pub/thunderbird/nightly/latest-trunk/
(backup you profile first)

perhaps fixed via bug 33451
(Reporter)

Comment 7

9 years ago
Wayne,

send to mail did not work although I have registed it as my default client but I was able to drag files into the compose window and send them sucessfully. This operation failed in 2.0. This bug maybe fixed.
Keywords: l12y
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.