If you think a bug might affect users in the 57 release, please set the correct tracking and status flags for Release Management.

Mailto protocol does not bring destination email or subject to compose window

RESOLVED INCOMPLETE

Status

()

Firefox
General
--
minor
RESOLVED INCOMPLETE
10 years ago
7 years ago

People

(Reporter: Alex, Unassigned)

Tracking

2.0 Branch
x86
Windows XP
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [CLOSEME 5-15-2010], URL)

(Reporter)

Description

10 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.4) Gecko/20070515 Firefox/2.0.0.4
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.4) Gecko/20070515 Firefox/2.0.0.4

When I click on any mailto link it opens up my Yahoo mail compose screen but the email address and subject from the mailto link are not transfered.

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.Open any webpage
2.Click a mailto link on the page
Actual Results:  
Compose window is brought up but email address and other information from mailto tag are not transfered

Expected Results:  
To: and Subject: should be filled in on page load.

The URL my mailto is bringing up looks like this

http://us.f542.mail.yahoo.com/ym/Compose?YY=63790&y5beta=yes%20mailto:sale-375636674@craigslist.org?subject=Cricket%20Cell%20Phone!%20-%20$30&.clntymver=2005.1.1.12&.cldefstat=Def1
This bug was reported on Firefox 2.x or older, which is no longer supported and will not be receiving any more updates. I strongly suggest that you update to Firefox 3.6.3 or later, update your plugins (flash, adobe, etc.), and retest in a new profile. If you still see the issue with the updated Firefox, please post here. Otherwise, please close as RESOLVED > WORKSFORME
http://www.mozilla.com
http://support.mozilla.com/kb/Managing+profiles
http://support.mozilla.com/kb/Safe+mode
Whiteboard: [CLOSEME 5-15-2010]
Version: unspecified → 2.0 Branch
No reply, INCOMPLETE. Please retest with Firefox 3.6.x or later and a new profile (http://support.mozilla.com/kb/Managing+profiles). If you continue to see this issue with the newest firefox and a new profile, then please comment on this bug.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 7 years ago
Resolution: --- → INCOMPLETE
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.