Toolbar buttons responds to mouseover/clicks outside their regions

VERIFIED WONTFIX

Status

()

Core
XUL
P3
minor
VERIFIED WONTFIX
18 years ago
18 years ago

People

(Reporter: Blake Ross, Assigned: Ben Goodger (use ben at mozilla dot org for email))

Tracking

Trunk
x86
Windows 98
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

18 years ago
Build ID: 2000051108

The reload button on the navigational toolbar can be lit up/pressed from areas 
that are outside the actual button itself; mouseclicks/mouseovers seem to be 
read in a square around the button, rather than the circle shape that it is.  
This is especially noticable in the bottom right area outside of the button, 
where it becomes lit with mouseover even though you're a good distance away 
from this button.

I think this may also occur with the stop button.
(Reporter)

Comment 1

18 years ago
Is this joki's bug (event handling)?

Comment 2

18 years ago
No. The event handling is correct -- the background image that has the :hover
is actually a 36x36 rectangular gif with transparency. So, this is working in 
terms of events, css pseudo-classes, etc.

The open question is whether this is an acceptable behaviour in the UI. 
Passing on to ben, cc: bdonohoe.
Assignee: trudelle → ben

Comment 3

18 years ago
M18.
Target Milestone: --- → M18
(Reporter)

Comment 4

18 years ago
btw, this is also highly visible with the toolbar buttons in Composer 
(i.e. "Anchor" and "Link" are both responding from far outside their actual 
shape)

Why are we drawing rectangular gif's to respond, rather than the button-shaped 
circles?

Comment 5

18 years ago
Move to M21 target milestone.
Target Milestone: M18 → M21
(Reporter)

Updated

18 years ago
Summary: Reload button responds to mouseover/clicks in regions outside button → Toolbar buttons responds to mouseover/clicks outside their regions
wontfix.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 18 years ago
Resolution: --- → WONTFIX

Comment 7

18 years ago
righty-o. verified wontfix
Status: RESOLVED → VERIFIED
(Reporter)

Comment 8

18 years ago
This is actually fixed in Classic and is hardly evident in newmod (was 
originally reported as a problem in what is now Blue)
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.