Doesn't start up anymore

RESOLVED WORKSFORME

Status

()

Toolkit
Startup and Profile System
--
critical
RESOLVED WORKSFORME
11 years ago
10 years ago

People

(Reporter: John, Unassigned)

Tracking

({hang})

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

11 years ago
User-Agent:       Opera/9.00 (X11; Linux i686; U; en)
Build Identifier: Last stable 2.0.7 from mozilla.com

Since I recompiled several libraries, Firefox doesn't start anymore. All of the old libraries are still installed though.

Half of the tries hangs at CPU 100%, the other half the firefox script exits with error 139. Things tried:

I reinstalled a clean download a clean new install - same result

I enabled debugging in the startup script - no clear (for me) reason of the failure. I

I tried to rename the default profile. A new profile is created, but no startup.

Tried to startup in profilemanager and safe-mode - no luck.



Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. start firefox
2.
3.
Actual Results:  
No startup...


This is the log of one of the runs that exits.

+ moz_libdir=/usr/local/lib/firefox-2.0.0.7
+ MRE_HOME=/usr/local/lib/mre/mre-2.0.0.7
+ found=0
+ progname=./firefox
++ dirname ./firefox
+ curdir=.
++ basename ./firefox
+ progbase=firefox
+ run_moz=./run-mozilla.sh
+ test -x ./run-mozilla.sh
+ dist_bin=.
+ found=1
+ '[' 1 = 0 ']'
+ script_args=
+ debugging=0
+ MOZILLA_BIN=firefox-bin
+ '[' linux-gnu = beos ']'
+ pass_arg_count=0
+ '[' 0 -gt 0 ']'
+ export MRE_HOME
+ moz_pis_startstop_scripts start
+ MOZ_USER_DIR=.mozilla/firefox
+ MOZ_PIS_API=2
+ MOZ_PIS_MOZBINDIR=.
+ MOZ_PIS_SESSION_PID=17721
+ MOZ_PIS_USER_DIR=.mozilla/firefox
+ export MOZ_PIS_API MOZ_PIS_MOZBINDIR MOZ_PIS_SESSION_PID MOZ_PIS_USER_DIR
+ case "${1}" in
+ for curr_pis in '"${dist_bin}/init.d"/S*' '"${HOME}/${MOZ_USER_DIR}/init.d"/S*'
+ '[' -x './init.d/S*' ']'
+ for curr_pis in '"${dist_bin}/init.d"/S*' '"${HOME}/${MOZ_USER_DIR}/init.d"/S*'
+ '[' -x '/root/.mozilla/firefox/init.d/S*' ']'
+ '[' 0 = 1 ']'
+ ./run-mozilla.sh ./firefox-bin
./run-mozilla.sh: line 131: 17729 Segmentation fault      "$prog" ${1+"$@"}
+ exitcode=139
+ moz_pis_startstop_scripts stop
+ MOZ_USER_DIR=.mozilla/firefox
+ MOZ_PIS_API=2
+ MOZ_PIS_MOZBINDIR=.
+ MOZ_PIS_SESSION_PID=17721
+ MOZ_PIS_USER_DIR=.mozilla/firefox
+ export MOZ_PIS_API MOZ_PIS_MOZBINDIR MOZ_PIS_SESSION_PID MOZ_PIS_USER_DIR
+ case "${1}" in
+ for curr_pis in '"${HOME}/${MOZ_USER_DIR}/init.d"/K*' '"${dist_bin}/init.d"/K*'
+ '[' -x '/root/.mozilla/firefox/init.d/K*' ']'
+ for curr_pis in '"${HOME}/${MOZ_USER_DIR}/init.d"/K*' '"${dist_bin}/init.d"/K*'
+ '[' -x './init.d/K*' ']'
+ exit 139

This is the run that goes 100% CPU

+ moz_libdir=/usr/local/lib/firefox-2.0.0.7
+ MRE_HOME=/usr/local/lib/mre/mre-2.0.0.7
+ found=0
+ progname=./firefox
++ dirname ./firefox
+ curdir=.
++ basename ./firefox
+ progbase=firefox
+ run_moz=./run-mozilla.sh
+ test -x ./run-mozilla.sh
+ dist_bin=.
+ found=1
+ '[' 1 = 0 ']'
+ script_args=
+ debugging=0
+ MOZILLA_BIN=firefox-bin
+ '[' linux-gnu = beos ']'
+ pass_arg_count=0
+ '[' 0 -gt 0 ']'
+ export MRE_HOME
+ moz_pis_startstop_scripts start
+ MOZ_USER_DIR=.mozilla/firefox
+ MOZ_PIS_API=2
+ MOZ_PIS_MOZBINDIR=.
+ MOZ_PIS_SESSION_PID=17773
+ MOZ_PIS_USER_DIR=.mozilla/firefox
+ export MOZ_PIS_API MOZ_PIS_MOZBINDIR MOZ_PIS_SESSION_PID MOZ_PIS_USER_DIR
+ case "${1}" in
+ for curr_pis in '"${dist_bin}/init.d"/S*' '"${HOME}/${MOZ_USER_DIR}/init.d"/S*
'
+ '[' -x './init.d/S*' ']'
+ for curr_pis in '"${dist_bin}/init.d"/S*' '"${HOME}/${MOZ_USER_DIR}/init.d"/S*
'
+ '[' -x '/root/.mozilla/firefox/init.d/S*' ']'
+ '[' 0 = 1 ']'
+ ./run-mozilla.sh ./firefox-bin
<<<hangs here>>>>

Linux 2.20, XFCE4 window manager, Xorg windows,
(Reporter)

Comment 1

11 years ago
Just a sidenode - I was able to compile a version of FF 2.0.0.7, which _does_ work, with the previous preferences, so there does not seem to be a problem with ini or preference files, neither with any plugins. This makes the above problem even stranger.
(Reporter)

Comment 2

11 years ago
To try to eliminate causes, I also installed a nightly build (2007/09/22). This one caused one of 3 different crash messages (randomly):

*** glibc detected *** double free or corruption (out): 0x08cfc980 ***

/opt/firefox/run-mozilla.sh: line 131: 20316 Segmentation fault      "$prog" ${1+"$@"}

*** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0x08c46ba0 ***
(Assignee)

Updated

10 years ago
Product: Firefox → Toolkit

Comment 3

10 years ago
John, do you still see the problem?
Keywords: hang
(Reporter)

Comment 4

10 years ago
Wayne... I never found out what caused the problem, and, as I never got any reply, gave up trying. I've since installed FF 3, and that one works.

Thanks,
John

Comment 5

10 years ago
good end result. thanks
=> WFM per reporter
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 10 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.