Closed Bug 407500 Opened 12 years ago Closed 11 years ago

Mouse-Wheel scrolling doesn't work over some embedded flash videos

Categories

(Core :: Widget, defect)

x86
All
defect
Not set

Tracking

()

RESOLVED DUPLICATE of bug 483136

People

(Reporter: mathieu.johnson, Unassigned)

References

()

Details

(Keywords: regression)

Attachments

(1 file)

User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9b2pre) Gecko/2007112112 Minefield/3.0b2pre
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9b2pre) Gecko/2007112112 Minefield/3.0b2pre

Mouse-Wheel scrolling doesn't work over some embedded videos . It works on some embedded flash videos (like youtube.com) but not on the site I linked to.

It works in Firefox 2, IE7 and IE6



Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.Go to URL
2.Scroll with the mouse-wheel when cursor is over the embedded video
3.Notice the immobility of the page
Actual Results:  
The page does not scroll

Expected Results:  
The page scrolls
Summary: Mouse-Wheel scrolling doesn't work over some embedded videos → Mouse-Wheel scrolling doesn't work over some embedded flash videos
Could someone please confirm this ?
Confirming on Linux with Firefox 3 nightly build from 2008-02-28 (Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9b4pre) Gecko/2008022804 Minefield/3.0b4pre).

When I hover the mouse cursor over the embedded video, mouse wheel doesn't scroll. However, keyboard cursor keys still work for scrolling.
Component: General → Widget: Win32
Product: Firefox → Core
QA Contact: general → win32
OS: Windows XP → All
Component: Widget: Win32 → Widget
Confirming on both Firefox 3 Beta 4 and now 5 on Windows XP SP2, with Flash 9.0.115.

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9b5) Gecko/2008032620 Firefox/3.0b5 ID:2008032620

Like the OP said, this worked fine in FF2.
i also experience this problem, only on certain flash sites though, more details are.

Scrolling over page fine,

Mouse scrolling over the flash object BEFORE the play button is pressed doesnt work, but as soon as the mouse is off the flash object, the page scrolls.

After the play button is pressed and the flash object is clicked on, the page wont scroll anywhere, without first clicking on another part of the html document first.

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-GB; rv:1.9b5) Gecko/2008032620 Firefox/3.0b5  
Still getting this problem with some sites and videos in RC1. Here's another example page:

http://www.videogaming247.com/2008/05/16/five-new-in-game-silent-hill-5-movies-posted/
Can confirm this problem occurs on (all I've tried so far) http://news.bbc.co.uk/ flash presentations - both up and down doesn't work as soon as mouse enters flash display area. Moving back out re-enables it - no click required.

Problem only manifests itself after video has loaded - during the load period - flash has already put up its [blank] display - scrolling still works.

Try the live bbc news channel link at the top of the main news front page - http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/7459669.stm.

I'm running FF 3.0 on Win XP SP3. Does it on XP SP2 too.

Standard MS 2 button + scroll wheel mouse - USB.

IE7 on the same PC has no such problem.
Full FF version info here: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-GB; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0
tested on latest trunk and still not fixed
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1b1pre) Gecko/20080927033433 Minefield/3.1b1pre

Found the regression window:
Works:
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/2006/05/2006-05-01-05-trunk/

Broken:
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/2006/05/2006-05-02-04-trunk/

Both were tested with Adobe Flash 9.0.124.0 on Windows XP.
I can confrim with recent Linux trunk build.

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.1b1pre) Gecko/20080928200351 Minefield/3.1b1pre
Status: UNCONFIRMED → NEW
Ever confirmed: true
confirm regression range. and still broke for Flash v10 and Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.9.1b3) Gecko/20090305 Firefox/3.1b3


http://bonsai.mozilla.org/cvsquery.cgi?treeid=default&module=all&branch=&branchtype=match&dir=%2Fmozilla%2F&file=&filetype=match&who=&whotype=match&sortby=Date&hours=2&date=explicit&mindate=2006-05-01-02+00%3A00%3A00&maxdate=2006-05-02-04+00%3A00%3A00&cvsroot=%2Fcvsroot

caused by bug 334650?  (was backed out according to bug comments)
Keywords: regression
Status: NEW → RESOLVED
Closed: 11 years ago
Resolution: --- → DUPLICATE
Duplicate of bug: 483136
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.