"sent" folder not copied/defaulted during profile migration

VERIFIED FIXED in M16

Status

MailNews Core
Profile Migration
P3
major
VERIFIED FIXED
18 years ago
10 years ago

People

(Reporter: Chris Waterson, Assigned: (not reading, please use seth@sspitzer.org instead))

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Attachments

(1 attachment)

(Reporter)

Description

18 years ago
To reproduce:

1. Migrate a 4.x profile with an IMAP account using "mozilla -installer".
2. Send a message using the IMAP account.
3. After sending the message, not that the compose window reappears, and after
several seconds you'll get an error message that says, "your mail was
successfully sent, but there was an error copying your message to the sent mail
folder."
4. Inspect your account settings for the profile using the mailnews account
manager; not that there is no default value for "where to place sent mail" in
the IMAP account.

EXPECTED:

A reasonable default should be provided (or, if possible, copied from the 4.x
profile.)
(Reporter)

Comment 1

18 years ago
Marking "nsbeta2", because this will cause a lot of confusion for people who
have 4.x IMAP accounts that they'd like to migrate.
Keywords: nsbeta2

Comment 2

18 years ago
I cannot reproduce this- am able to have sent messages saved in my 'sent' folder 
(which is on IMAP server) I checked mail/account settings/Copies and Folders and 
it shows Sent mail to be store in Sent on nsmail-2 (as in my 4.x profile) - 
migrating correctly
I did not get the error 'your mail was successfully sent, but there was an 
error....' 
Could that be an error somewhere other than migration?

Comment 3

18 years ago
waterson, was you sent folder in 4.x on local mail or on your IMAP account? 
there were actually three preferences related to this back in 4.x, so it's 
possible that certain migration paths have regressed

(Reporter)

Comment 4

18 years ago
Yes, it was sent to copy my mail to my local "Sent" folder.

Comment 5

18 years ago
Created attachment 9397 [details]
screen shot of mail/account settings/copies and folders

Comment 6

18 years ago
added screen shot of strange folder name for Sent (on local, migrated)
that is just what is showing in my 6.0 prefs file also 

user_pref("mail.identity.id2.fcc_folder", 
"mailbox://nobody@Š—Í`Ç\"Í`'Í`Þ˜Í`\":Í`Þ˜Í`¡‚Í`u‚Í`5@Í`Ú@Í`ÕAÍ`øAÍ`BÍ`K Í`=BÍ`
`BÍ`†BÍ`Ô¢Í`ÆBÍ`ìBÍ`CÍ`7CÍ`?™Í`o¦Í`íøÍ`~Ð`eÓÍ`ö9Î`0:Î`q:Î`µ:Î`è:Î`;Î`&­Í`Ð`
Ð`Ð`Ð`Ð`Ð`Ð`Ð`Ð`/Sent");
that screen shot is scary.

I'll investigate why we've regressed.

top of my head guess:  
we now getting "Local Folders" from a string bundle.
maybe that is failing, or we are failing to convert it properly.
Status: NEW → ASSIGNED
testing a fix for this now.

Target Milestone: --- → M16
fixed.
Status: ASSIGNED → RESOLVED
Last Resolved: 18 years ago
Resolution: --- → FIXED

Comment 10

18 years ago
Seth, 
On my Linux test- 4.x profile has Sent on Local Mail/IMAP acct- after migration 
it is set to Sent on nsmail-2.  Correct- not migrating 4.x but using a default 
to IMAP server if IMAP account?
I don't understand your comment.  can you clarify?

Comment 12

18 years ago
4.x profile has copies and folder preference set to "Sent on Local Mail"- it is 
an IMAP account.
After migration to 6.0, that account shows copies and folders in account 
settings as "Sent on nsmail-2" - my IMAP server. 
Windows migration keeps the "Sent on Local Mail" - Linux migration changes it - 
as designed? or new bug?

Comment 13

18 years ago
Linux moz build 2000-06-05-08

must have had some bad dreams last week, this is working just fine today- tried 
different ways and it is fixed
Status: RESOLVED → VERIFIED
Product: MailNews → Core
Product: Core → MailNews Core
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.