Opening external URIs sometimes moves firefox window

RESOLVED INCOMPLETE

Status

()

Firefox
General
RESOLVED INCOMPLETE
11 years ago
8 years ago

People

(Reporter: Richard van der Hoff, Unassigned)

Tracking

2.0 Branch
x86
Linux
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [CLOSEME 2010-07-30])

(Reporter)

Description

11 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-GB; rv:1.8.1.8) Gecko/20071022 Ubuntu/7.10 (gutsy) Firefox/2.0.0.8
Build Identifier: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-GB; rv:1.8.1.8) Gecko/20071022 Ubuntu/7.10 (gutsy) Firefox/2.0.0.8

With firefox already running on another workspace on my desktop:

1) Normally, "firefox http://www" leaves the window where it is, and opens a new tab with the given URI. I can then see this page by changing workspace. This is the desired behaviour.

2) If I do some work in thunderbird, running the same command causes the firefox window to pop onto my current desktop. It appears that firefox no longer believes that it is the active application, so feels the need to move its window about.

Exactly the same behaviour occurs with "firefox -remote openURI(http://www)".

Relevant config settings:
browser.link.open_external=3
browser.tabs.loadDivertedInBackground=false

It may or 

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.Start firefox on one workspace
2.Start thunderbird on another
3.Run "firefox http://www" from a shell

Actual Results:  
Firefox window pops onto current workspace

Expected Results:  
Firefox window stays put on its existing workspace

It may or may not be relevant, but I'm using the XFCE window manager.
This bug was originally reported on Firefox 2.x or older, which is no longer supported and will not be receiving any more updates. I strongly suggest that you update to Firefox 3.6.6 or later, update your plugins (flash, adobe, etc.), and retest in a new profile. If you still see the issue with the updated Firefox, please post here. Otherwise, please close as RESOLVED > WORKSFORME
http://www.mozilla.com
http://support.mozilla.com/kb/Managing+profiles
http://support.mozilla.com/kb/Safe+mode
Whiteboard: [CLOSEME 2010-07-30]
Version: unspecified → 2.0 Branch
No reply, INCOMPLETE. Please retest with Firefox 3.6.8 or later and a new profile (http://support.mozilla.com/kb/Managing+profiles). If you continue to see this issue with the newest firefox and a new profile, then please comment on this bug.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 8 years ago
Resolution: --- → INCOMPLETE
(Reporter)

Comment 3

8 years ago
Apologies, I missed your followup. I haven't observed this problem for ages. Yes let's assume it's gone away.
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.