£ (pound) sign not showing correctly

RESOLVED INCOMPLETE

Status

()

RESOLVED INCOMPLETE
10 years ago
8 years ago

People

(Reporter: asano, Unassigned)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [CLOSEME 2010-11-01], URL)

(Reporter)

Description

10 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-GB; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-GB; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Difficult for me to seach if this bug is already reported due to the "£" sign.

Essentially the "£" (pound sign) does not always appear. It can be on many sites but I notice it's particulalry bad on Amazon.co.uk. Googling it (not easy either) people say to clear cache. Doesn't always work -and it maybe has nothing to do with cache and more coincidence.

Screen grab of the problem here: http://img143.imageshack.us/img143/8706/firefoxerrorwg4.png


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
My FireFox:

User Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-GB; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3
Build ID: 2008092417

Enabled Extensions: [25]
- Adblock Plus 0.7.5.5: http://adblockplus.org/
- Adblock Plus: Element Hiding Helper 1.0.5: http://adblockplus.org/
- Classic Compact Options 1.1.3: http://blog.environmentalchemistry.com/2008/03/firefox-theme-classic-compact.html
- Close Button 0.3.7: http://www.google.com/search?q=Firefox%20Close%20Button
- Copy Link Text 1.3.1: http://brettz9.blogspot.com/2007/04/firefox-extensions.html
- Copy Plain Text 0.3.3: http://mozmonkey.com/
- Custom Buttons² 2.0.7.7: http://custombuttons2.com/
- DownloadHelper 3.4: http://www.downloadhelper.net
- Exit Button Firefox 0.4.1: http://www.linnhe.net/firefox/extensions.html
- Favicon Picker 3 0.4.0.5: http://www.google.com/search?q=Firefox%20Favicon%20Picker%203
- FEBE 6.0.3: http://customsoftwareconsult.com/extensions
- FireFTP 1.0.2: http://fireftp.mozdev.org
- Flashblock 1.5.6: http://flashblock.mozdev.org/
- Highlighter 0.1.4: http://hashcolouredtabs.mozdev.org/highlighter/
- Java Console 6.0.07: http://www.google.com/search?q=Firefox%20Java%20Console
- Launchy 4.2.1: http://gemal.dk/mozilla/launchy.html?project=launchy
- Menu Editor 1.2.6: http://menueditor.mozdev.org/
- MR Tech Toolkit 6.0.3.1: http://www.mrtech.com/extensions/
- MultirowBookmarksToolbar 3.3: http://space.geocities.yahoo.co.jp/gl/alice0775
- NoScript 1.8.4.1: http://noscript.net
- oldbar 1.2: http://www.sspitzer.org/
- Plain Text to Link 1.5.20080618: http://www.tommasobeniero.com/pttl/en
- Remove It Permanently 1.0.6.4: http://rip.mozdev.org/
- Send To 0.4: http://mfe.gorgias.de/
- text/plain 1.1.9.1: http://mozilla.durys.net/textplain/


Installed Themes: [2]
- Classic Compact 3.0.9: http://blog.environmentalchemistry.com/2008/03/firefox-theme-classic-compact.html
- Default: http://www.mozilla.org/

Installed Plugins: (7)
- Adobe Acrobat
- Java(TM) Platform SE 6 U7
- Microsoft® DRM
- Mozilla Default Plug-in
- Shockwave Flash
- Shockwave for Director
- Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No other noticeable problems. 

Thanks for any comment.





Reproducible: Couldn't Reproduce

Steps to Reproduce:
1. intermittent fault




This has been happening for months.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

It works fine for me on http://www.amazon.co.uk/
You could try safe-mode; if that doesn't work you could try renaming the file prefs.js (temporarily) in your profile to find out if a custom setting is responsible for your problem.
http://kb.mozillazine.org/Safe_Mode_(Firefox)
http://kb.mozillazine.org/Profile_Folder

Comment 2

10 years ago
(In reply to comment #0)
> User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-GB; rv:1.9.0.3)
> Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3
> Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-GB; rv:1.9.0.3)
> Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3
> 
> Difficult for me to seach if this bug is already reported due to the "£" sign.
> 
> Essentially the "£" (pound sign) does not always appear. It can be on many
> sites but I notice it's particulalry bad on Amazon.co.uk.

Seems you are using the wrong font, maybe selected by user style CSS.
If you miss the "£" (pound sign) nrxt time on Amazon, can you please compare your settings to mine:

Looking at http://www.amazon.co.uk/

Options Page-Info is showing:
Encoding: ISO-8859-1
text/html; charset=iso-8859-1

View->Character Encoding is showing
Western(ISO-8859-1)

or another encoding if I've chosen another one.

Marking a price and looking at right-click View Selection Source shows:
<span class="price">£5.94</span>

View-Source and searching for 'price' I found:

.price { font-family: verdana,arial,helvetica,sans-serif; color: #990000; } 



Example for Using DOM Inspector 
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000WQKOQM/ref=s9mwsh_c1_at1-rfc_g1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=12S5J1VGW0GQGZEE08E5&pf_rd_t=101&pf_rd_p=162981691&pf_rd_i=468294

'Object - CSS style Rules' selected at right side is showing:
.price Line 83
.price Line 331

switching to 'Object - computed Style' I find

font-family: verdana,arial,helvetica,sans-serif;
font-size: 13px;

DOM Inspector will be best to find what is going on, if you know how to use it.
Info about DOMI:
http://kb.mozillazine.org/DOM_Inspector
https://developer.mozilla.org/en/Introduction_to_DOM_Inspector
http://www.brownhen.com/DI/
(Reporter)

Comment 3

10 years ago
Thanks everyone for the comments.

I also meant to add that although this does happen more on Amazon than any other place (rarely seen it elsewhere and it annoyed me that it popped up on PCPro) -BUT, never when I'm surfing generally around Amazon.co.uk. However, if I log in and go to sell an item in Marketplace I'd say I get that stange icon instead of the "£" in 2 out of 5 case. I am cookied but not fully logged in. When I do go to truly login I also get this quite a bit about missing plugins: http://img171.imageshack.us/img171/6913/missingpluginsom9.png Nothing is found to install. Never had that problem on any other site.

Having read the comments from the kind people above I went into my FF settings and changed the Advanced option in fonts to "Allow pages to choose their own fonts" -like this http://img231.imageshack.us/img231/7789/allowpagestochoosetheirjm2.png

Note my ticks/choices/dot don't appear in FF3 Tools selections (never have in 3+) or Addonon selections/options, but that's another matter :p They do engage when I apply but don't (never have) appeared in FF3 and of course when I go back in I can't see what it is I chose as there's no indication/highlight (dot).

Anyway, that option allowing sites to have their own fonts seems to have worked so far.

I'll report back if it doesn't and thanks again.
This is a mass search for bugs which are in the Firefox General component, are
UNCO, have not been changed for 500 days and have an unspecified version. 

Reporter, can you please update to Firefox 3.6.10 or later, create a fresh profile, http://support.mozilla.com/en-US/kb/managing+profiles, and test again. If you still see the issue, please update this bug. If the issue is gone, please set the status to RESOLVED > WORKSFORME.
Whiteboard: [CLOSEME 2010-11-01]
No reply from reporter, INCOMPLETE. Please retest with Firefox 3.6.12 or later and a new profile (http://support.mozilla.com/kb/Managing+profiles). If you continue to see this issue with the newest firefox and a new profile, then please comment on this bug.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 8 years ago
Resolution: --- → INCOMPLETE
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.