Thunderbird breaks message encoding

RESOLVED INCOMPLETE

Status

--
major
RESOLVED INCOMPLETE
10 years ago
10 years ago

People

(Reporter: hramrach, Unassigned)

Tracking

1.9.1 Branch
x86
Linux

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: dupme)

(Reporter)

Description

10 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011912 Firefox/3.0.6
Build Identifier: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.1b3pre) Gecko/20081204 Thunderbird/3.0b1

When replying to a message with non-asscii (and non-iso-1) characters everything seems fine until I save the message as draft or send it (and the message appears in the sent folder).

The encoding for the message breaks and all non-ascii characters how as ?.

They show as multiple ?? so there is likely utf-8 involved somewhere but the message encoding shown in the compose window menu is utf-8.

I also get broken headers and messages in the sent folder and broken headers in replies to my messages.



Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. open a iso-8859-2 message (i would thing windows sends cp 1250 but the menu shows latin-2
2. reply to it
3. save the reply as draft
4. look at the draft
Actual Results:  
message garbled

Expected Results:  
message readable
Micahl could you save a message like that and attach it to this bug ?
Component: General → MIME
Product: Thunderbird → MailNews Core
QA Contact: general → mime
Whiteboard: dupme
Version: unspecified → 1.9.1 Branch
No response to comment 1;
->INCOMPLETE

Maybe you had forced the charset for that folder?
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 10 years ago
Resolution: --- → INCOMPLETE
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.