Web pages in portuguese that has problems with accents

RESOLVED INCOMPLETE

Status

()

Firefox
General
RESOLVED INCOMPLETE
9 years ago
7 years ago

People

(Reporter: Francisco Castilho, Unassigned)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [CLOSEME 2010-11-15], URL)

(Reporter)

Description

9 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pt-BR; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pt-BR; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7

I am not sure that here is the right place to put this problem but I will try.

I am brazilian and absolute fan of Firefox!!! But I am having problems with this site: http://www.publipt.com/pages/entrar.php

In the site above all the words with accents have problems with the letter that uses the accent. It is strange but it is happening with this site only. Maybe it is because that it is from Portugal? Portugal and Brazil has the same language (portuguese) but I donĀ“t have problems with the other the other web sites from Brazil.

I hope anyone can help me (perhaps it is only a configuration problem...)

Thanks!!!

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. Try to access - http://www.publipt.com/pages/entrar.php
2. I am having problems with the words with accents
3.

Comment 1

9 years ago
It is because the web page uses ISO-8859 encoding. go to view-->character encoding-->Western(ISO-8859-1)

most problems with funny characters <http://en.wikipedia.org/wiki/Mojibake> are because of incorrect encodings, or insufficent installed fonts. Try to use the encoding selector on those pages first.

Comment 2

9 years ago
Note that is displays for me correctly if I enable View->Character Encoding->Autodetect->Universal (which selects Windows-1252 automatically)

Updated

9 years ago
Component: Page Info → General
QA Contact: page.info → general
(Reporter)

Comment 3

9 years ago
(In reply to comment #2)
> Note that is displays for me correctly if I enable View->Character
> Encoding->Autodetect->Universal (which selects Windows-1252 automatically)

Thanks for this tip!!! You really helped me to solve an old problema!!
Reporter, are you still seeing this issue with Firefox 3.6.12 or later in safe mode? If not, please close. These links can help you in your testing.
http://support.mozilla.com/kb/Safe+Mode
http://support.mozilla.com/kb/Managing+profiles
Whiteboard: [CLOSEME 2010-11-15]
No reply, INCOMPLETE. Please retest with Firefox 3.6.12 or later and a new profile (http://support.mozilla.com/kb/Managing+profiles). If you continue to see this issue with the newest firefox and a new profile, then please comment on this bug.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 7 years ago
Resolution: --- → INCOMPLETE
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.