If you think a bug might affect users in the 57 release, please set the correct tracking and status flags for Release Management.

Restart tests sometimes don't shutdown the browser

RESOLVED WORKSFORME

Status

Testing Graveyard
Mozmill
P1
major
RESOLVED WORKSFORME
8 years ago
a year ago

People

(Reporter: whimboo, Unassigned)

Tracking

({testcase})

Trunk
testcase
Dependency tree / graph

Details

(Whiteboard: [mozmill-1.2])

(Reporter)

Description

8 years ago
While implementing the extension installation test in bug 500419 I have noticed that sometimes the browser is not closed after the test has been finished. I hangs around and no further test will be processed.

Killing the browser and the Python process will give the following output inside the console:

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/mozmill-restart", line 8, in <module>
    load_entry_point('mozmill==1.2b1', 'console_scripts', 'mozmill-restart')()
  File "/Volumes/data/build/mozmill/trunk/mozmill/__init__.py", line 388, in restart_cli
    RestartCLI().run()
  File "/Volumes/data/build/mozmill/trunk/mozmill/__init__.py", line 375, in run
    super(RestartCLI, self).run(*args, **kwargs)
  File "/Volumes/data/build/mozmill/trunk/mozmill/__init__.py", line 348, in run
    self.options.report)
  File "/Volumes/data/build/mozmill/trunk/mozmill/__init__.py", line 285, in run_tests
    self.run_dir(d, report, sleeptime)
  File "/Volumes/data/build/mozmill/trunk/mozmill/__init__.py", line 253, in run_dir
    sleep(.25)

Looks like mozmill.endRunner is never fired?
(Reporter)

Comment 1

8 years ago
How complex will a patch for this shutdown issue look like? Can we somehow get a fix for MozMill 1.2 so we can reliable run restart tests? It's really sporadic for me when it works and when it doesn't work.
Severity: normal → major
Priority: -- → P1
Whiteboard: [mozmill-1.2?]
(Reporter)

Comment 2

8 years ago
Just run the test on bug 500419 a couple of times. For me it breaks after the 3rd or 4th run.
Keywords: testcase
(Reporter)

Updated

8 years ago
Blocks: 501105
I'm not seeing this behavior, I just ran the restart tests 50 times (which is nearly a thousand restarts) and none of them stalled.
(Reporter)

Comment 4

8 years ago
I cannot run my mentioned test with the latest changes due to not working menu clicks. We have to wait until this has been fixed.
Depends on: 502330
(Reporter)

Comment 5

8 years ago
Haven't seen this for a while. Lets close it out for now.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 8 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
Whiteboard: [mozmill-1.2?] → [mozmill-1.2]
(Assignee)

Updated

a year ago
Product: Testing → Testing Graveyard
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.