Closed Bug 503955 Opened 13 years ago Closed 12 years ago

crash report lacks line numbers

Categories

(Thunderbird :: Build Config, defect)

x86
macOS
defect
Not set
normal

Tracking

(Not tracked)

VERIFIED WORKSFORME

People

(Reporter: wsmwk, Unassigned)

Details

(Whiteboard: [notacrash])

mozilla-central versions of thunderbird Bug 503811 (i.e. 3.1a1pre)  like bp-9d7515be-2190-4c9e-8ab7-9d70e2090710 lack line numbers in the crash report.

compared to 3.0b3pre bp-5e8fc65a-73b5-4f38-8144-5d7882090708
This is a problem with your build config. Compare the symbols for the good report:
http://symbols.mozilla.org/thunderbird/thunderbird-bin/68E4C9869166426DA2E3B9CEB38A27D70/thunderbird-bin.sym
vs. the bad report:
http://symbols.mozilla.org/thunderbird/thunderbird-bin/313C323BCA5973F2504EDEAE2918D9D60/thunderbird-bin.sym

There is no source/line number info in the latter. Is your mozconfig missing the CFLAGS/CXXFLAGS stuff?
Component: Socorro → Build Config
Product: Webtools → Thunderbird
QA Contact: socorro → build-config
(In reply to comment #1)
> There is no source/line number info in the latter. Is your mozconfig missing
> the CFLAGS/CXXFLAGS stuff?

Assuming these are correct:

export CFLAGS="-gdwarf-2"
export CXXFLAGS="-gdwarf-2"

then no.

http://build.mozillamessaging.com/buildbot/production/builders/MacOSX%2010.5%20comm-central%20nightly/builds/29/steps/shell_10/logs/stdio
http://build.mozillamessaging.com/buildbot/production/builders/MacOSX%2010.5%20comm-1.9.1%20nightly/builds/401/steps/shell_10/logs/stdio
Ok. Alternately, are you running "make package" prior to running "make buildsymbols"? Because "make package" strips debug info. buildsymbols needs to be run first.
Make buildsymbols is run before make package. If you want to look at a full build series, there is one here:

http://build.mozillamessaging.com/buildbot/production/builders/MacOSX%2010.5%20comm-1.9.1%20nightly/builds/401
Hm. The symbols that that particular build uploaded look fine:
http://symbols.mozilla.org/thunderbird/thunderbird-bin/14154497D9CACFD95DB52FC123AA22A80/thunderbird-bin.sym
Can you find the build logs from a build that's exhibiting this problem?
I've just checked a variety of 3.0pre, 3.0b4 and 3.1a1pre reports from the last few days and this is all working fine.
Status: NEW → RESOLVED
Closed: 12 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
line #s look great in general. I spot checked the past week's. top 100
I found only one wonky stack - http://crash-stats.mozilla.com/report/index/4f237188-77ff-496a-b4c5-ad1d92091108 - but lack of line numbers there is not surprising
Status: RESOLVED → VERIFIED
Whiteboard: [notacrash]
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.