Firefox 3.0.* & Firefox 3.5.* with Roboform 6.9.96 = 100% CPUs with DOM's operations

RESOLVED INVALID

Status

()

Firefox
General
RESOLVED INVALID
9 years ago
8 years ago

People

(Reporter: Alexey, Unassigned)

Tracking

({dom2, hang})

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

9 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.0.13) Gecko/2009073022 Firefox/3.0.13
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.0.13) Gecko/2009073022 Firefox/3.0.13

This is not but of Firefox
But i decided to report about this because some users may think about Firefox's bug

I updated Firefox to 3.5.* but i was needed to use new Roboform 6.9.96
After updating i saw often 100% CPU using with DOM operations (JavaScript - inserting HTML nodes, deleting, changing the parent of nodes and etc)

First time i thought that this bug of Firefox 3.5.* I made many things to find a root of trouble. The last thing that i did was downgrading to Firefox 3.0.13. But after this trouble was being... I deinstalled IE 8.0 -> IE 7.0 (i thought that may be Microsoft did some bad things ;-)). But this didn't help.

Only when i installed old version of Roboform (6.9.92 for Firefox 3.0.*) an anything began to work fine.

So if you often have a 100% CPU eating by Firefox and you have Roboform - please to see a version of last one. If there > 6.9.92, i recommend to downgrade the Roboform.

I reported about this trouble to Roboform support. But i don't have an answer during whole 1 business day. I don't know that they think about this problem ...

Reproducible: Sometimes

Steps to Reproduce:
1. Firefox 3.*
2. Roboform 6.9.96 (may be enough > 6.9.92)
3. JavaScript pages with DOM using (DHTML pages)

Actual Results:  
100% CPU loading by Firefox
(Reporter)

Updated

9 years ago
Keywords: dom2, hang
(Reporter)

Comment 1

9 years ago
> This is not but of Firefox
This is not bug of Firefox
>This is not bug of Firefox
In that case marking invalid.

Addons can always cause a hang or 100% CPU  and something that a user should do before reporting bugs is running Firefox in the Firefox safemode and that disables all addons.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 9 years ago
Resolution: --- → INVALID
I forgot: But thanks for the note, maybe some user will find this report
(Reporter)

Comment 4

9 years ago
> user should do before reporting bugs is running Firefox in the Firefox safemode and that disables all addons.

I did it but this didn't help
I ran firefox in safe mode without any addons (there were no a Roboform panel into safe mode) but Firefox ate CPU anyway
So this method will not help to define a this trouble
I think that the Roboform is not typical addon. It has an outside installer (not XPI) and may be its modules to be run in safe mode too ...
(Reporter)

Comment 5

8 years ago
Here the continuation
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=521973
There is JavaScript test suite for this bug

Comment 6

8 years ago
I have had high CPU usage problem with FF for a while now. I have noticed also that my Roboform Toolbar sometimes seems hung, or the only thing showing will be "Close". I guess I will have to look for a copy of Roboform 6.9.92 if they are unwilling to fix the bug.
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.